Скулптурата на Джон Лоутън край Камен бряг, която бе официално

...
Скулптурата на Джон Лоутън край Камен бряг, която бе официално
Коментари Харесай

Свалиха скулптурата на Джон Лоутън край Камен бряг за довършителни работи

Скулптурата на Джон Лоутън край Камен бряг, която бе публично открита на Джулай морнинг, е свалена от мястото си за осъществяване на довършителни работи. Това сподели за Moreto.net кметският намесник на село Камен бряг Лучия Георгиева.

За неналичието на статуята алармираха на редакцията ни наши читатели, създали неделна разходка в региона.

Произведението на изкуството изрично не е жертва на вандалски прояви. Веднага след привършване на довършителните работи ще бъде върнато на отреденото му място, увери Георгиева.

Паметникът е повдигнат с напъните и персоналните средства на Валери Симеонов, Данчо Хаджиев, Йордан Апостолов и Петьо Георгиев.

Фигурата на именития вокал на Uriah Heep бе сложена върху особено направена мраморна скамейка край брега на морето до Огънчето. Мястото, където през последните години от живота си посреща непроменяемо изгрева на първото юлско слънце.

Семейството на Лоутън бяха специфични посетители на откриването на паметника, което се случи тъкмо в 5 часа сутринта на първи юли.

Фигурата е направена от скулптора Александър Хайтов, който е наследник на писателя и журналист Николай Хайтов. Поставена е в Камен бряг с поддръжката на децата на Лоутън Патрик и Натали.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР