Скритата истина. Другата страна на въпроса, каквато не ни я

...
Скритата истина. Другата страна на въпроса, каквато не ни я
Коментари Харесай

СКРИТАТА ИСТИНА ЗА ДОНБАС, КОЯТО НЕ СЕ ПОКАЗВА ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ПРАВИ СЕ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, ЗА ДА НЕ МОЖЕ ДА ИЗГЛЕДАТЕ ТОЗИ ФИЛМ ЗА СЛУБВАЩОТО СЕ В УКРАЙНА! ТОЗИ ФИЛМ ТРЯБВА ДА СЕ ГЛЕДА!

Скритата истина. Другата страна на въпроса, каквато не ни я демонстрират по малките екрани. И тук, обаче, става дума за елементарни, цивилни жители, такива – като мен и вас. Това са хората с съветско съзнание за личната си еднаквост в двете конфликтни области. За мен няма значение дали става дума за руснаци или украинци – никоя християнска (или друга) душа не трябва да бъде убивана. Война не би трябвало да има.

Просто се прави всичко допустимо, с цел да не можете да изгледате този филм за действително протичащото се в териториите с съветско население в Украйна. Тези хора са взривявани с гранатомети, както се возят в тролея, разкъсвани са от бомби, както се разхождат в центъра на града, обстрелват и бомбардират учебните заведения им (пълни с деца), домовете им (в часовете, когато се знае, че те са вкъщи си – или късно вечер или доста рано сутрин), обстрелват се детски градини, лечебни заведения (включително детски отделения), разрушавани са православни храмове.

Всичко това се прави от ВСУ (украинската войска) и втора армия – от наемници и то след подписване на Минските съглашения за преустановяване на огъня и изпращане на интернационалните наблюдаващи в тези области. Оказва се, обаче, че украинските военни правят тези издевателства изцяло безнаказано над локалното население.

Тези неща са показани с действителни фрагменти и изявленията с цивилни жители и военни от донбаското опълчение, които не са професионални бойци, а са елементарни хора, принудили се да станат бойци, с цел да защитят домовете, дамите и децата си от безнаказаното тъпчене на мирното съглашение, протичащо се под покровителството на Запада.

Предупреждавам, че във видеото има доста тежки фрагменти на взривени, раздрани и убити хора (те са убивани единствено тъй като имат съветско съзнание, желаят да приказват на майчиния си език и не се дефинират като украинци) – дами, деца, остарели, млади – няма значение. Нещата в медиите са много изопачени или меко казано „непълни“, неотразяващи и другата страна от спора. Затова, този филм би трябвало да се гледа. От „Настройки“ (долу вдясно) си изберете надписи на български.

„Донбаска пролет“

Документален филм, България, 2017, 88 минути

Сценарист: Александър Николов

Режисьор: Екатерина Митринова

Оператор: Цветомир Гетов

Андриан Захариев, Facebook

„ Гласове “



И още!:

Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР