Скръбта в Гърция не свършва. Нови осем от изчезналите след

...
Скръбта в Гърция не свършва. Нови осем от изчезналите след
Коментари Харесай

Скръбта в Гърция не свършва! Надеждата угасна за нови осем души

Скръбта в Гърция не свършва. Нови осем от изчезналите след пожара в Мати бяха открити мъртви.

След тъжната вест за гибелта на двете близначки беше разпознато и тялото на друго дете, 13-годишният Димитрис Алексопулос, за който имаше очаквания, че е жив.

И там очакванията угаснаха. Трагичен край и за 50-годишната Елени Сариева, която живееше в къщата на приятелката си в Кокино Лиманаки. Идентифицирано бе и тялото на 5-годишната Попи Сиапкарас, която околните й издирваха, както и на 40-годишният Спирос Какарис. vict0

Междувременно стана ясно, че броят на починалите при унищожителните пожари край Атина доближи 88 души. Зам.-кметът на района Маратон, в който се намират някои от засегнатите от пожарите региони, подаде оставка поради нещастието. Това е първата оставка на представител на управляващите след пожарите.
Повече от 180 са ранените, има заплаха за живота на 11 от тях. Гръцките управляващи приказват за умишлени дейности, провокирали стихията и за четирима задържани по съмнения в палежи.
По информация на локални медии опожарените домове са над 2000 - една четвърт от тях ще бъдат съборени до основи. Заради нещастието министърът на публичния ред Никос Тоскас подаде оставка, само че министър председателят не я одобри.
Самият Ципрас към този момент съобщи, че поема политическата отговорност. Той разгласи, че кабинетът ще се заеме с изработването на цялостен проект за превъзмогването на материалните вреди.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР