Скоростното изкачване на НДК ще стартира утре, събота 28 септември

...
Скоростното изкачване на НДК ще стартира утре, събота 28 септември
Коментари Харесай

За втора поредна година: НДК 360 в събота

Скоростното нанагорнище на НДК ще започва на следващия ден, събота 28 септември в 16 ч. от фонтаните пред постройката. Участниците пробягват 200 метра и влизат през основния вход в НДК, където по стълбищното ядро вляво се изкачват до 8-ия етаж, вършат цялостна обиколка 360 градуса по терасата, след това слизат по друго стълбищно ядро, излизат отвън постройката с цел да финишират откъдето са тръгнали.

В 16.45 е стартът на оринтирането из постройката на НДК, а в 17 ч. над Билетния център стартира фасадното нанагорнище по двойки алпинисти за време. По същото време в пространството пред постройката ще се провеждат доста демонстрации, занимателни игри, надпревари.

НДК 360 се провежда за втора поредна година и сплотява няколко спортни събития в празник за да промотира опциите за спорт в столицата и особено в и към НДК, откъдето в действителност стартира и пътят от центъра на града към планината Витоша.

Фестивалът е част от годишната "Европейска нощ на спорта " с уредници Столична община, Фондация "София - Европейска столица на спорта ", НДК, НСА "Васил Левски " и Българска федерация по насочване с поддръжката на Министерството на младежта и спорта.

НДК 360 - Европейска нощ на спорта продължава самодейността с благотворителна цел за подкрепяне на акцията "Витоша - налична за всички " на Природен парк "Витоша ", която набира средства за създаване на алея и спортни площадки в планината за хора с физически увреждания.

Спортният празник се състои от бегово нанагорнище, фасадно нанагорнище, спортно насочване, издигане на топловъздушен балон, демонстрации, занимателни игри и викторини.

Дата и час: 28 септември, събота, 2019 година от 16.00 до 20.00 ч.

Място: Външно и вътрешно пространство НДК

Програма НДК 360 - Европейска нощ на спорта:

16.00 ч. Старт всеобщ старт бегово нанагорнище

16.15 ч. Старт бегово нанагорнище

16.45 ч. Старт спортно насочване

17.00 ч. Старт фасадно нанагорнище

18.00 ч. Официално разкриване на спортния празник

18.00 ч. Издигане с топловъздушен балон

18.35 ч. Награждаване бегово нанагорнище и насочване

19.30 ч. Награждаване фасадно нанагорнище

20.00 ч. Закриване на феста
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР