Скоро зрителите в Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора

...
Скоро зрителите в Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора
Коментари Харесай

SES променя сателитния ТВ пазар на Балканите


Скоро феновете в Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора ще имат достъп до ново ТВ наличие, предоставено от Телеком Сърбия, и обезпечено от спътник на SES, разположение на основната орбитална позиция 23,5 градуса Изток, оповестиха от SES. Компанията е подписалa дълголетен контракт със сръбския телеком за няколко транспондера на един от спътниците Astra, посредством които операторът ще започва нова ТВ платформа DTH. Телеком Сърбия ще стартира да се излъчва и в трите страни по едно и също време в средата на декември тази година.

Стартирането на DTH платформа в 3 страни по едно и също време не е постоянно срещано. Всъщност последният път, когато това се случи в Централна и Източна Европа, бе дебютът на UPC Direct в Унгария, Чешката република и Словакия през септември 2000 година

Новата DTH платформа ще даде опция на Телеком Сърбия да излъчва повече от 150 канала, в това число 30 от тях с висока резолюция (HD). Всички сръбски публични телевизионни канали ще бъдат предавани на платформата некодирани. Сръбският оператор е избрал приемници без карти за тази услуга, която ще е налична с 60-сантиметрова сателитна паница.



На процедура Телеком Сърбия работи от дълго време със SES, като телекомът трансферира цялото си ТВ наличие на спътник на SES на орбитална позиция 23.5 Изток, който подсигурява достъп до допустимо най-широка публика. SES обслужва близо 2,9 милиона DTH домове в Европа от тази локация.

„ Бившите югославски страни са пазар с динамичен напредък. Позицията 23,5 градуса изток е най-бързо разрастващата се локация на SES с достъп до Централна и Източна Европа и страните от Бенелюкс, с доста паневропейски оператори, които излъчват своето наличие от там “, разяснява Мартин Орнас-Кубацки, вицепрезидент „ Продажби “ в Централна и Източна Европа в SES Video.

За Телеком Сърбия договорката също е доста значима, като добавя серията от значими стъпки, в това число придобиването на втория максимален кабелен оператор в Сърбия Kopernikus Technology по-рано този месец.

За SES развиването на такава платформа с значим сътрудник като Телеком Сърбия се вписва в метода, по който компанията желае да се развива в района на Централна и Източна Европа.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР