Скоро ще започнат да доминират в обществото корупционни скандали, свързани

...
Скоро ще започнат да доминират в обществото корупционни скандали, свързани
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Вчера в Перник Радев се държа като ранния Борисов

„ Скоро ще стартират да преобладават в обществото корупционни кавги, свързани със служебното държавно управление, което от ден на ден затъва в злоупотреби с власт, надскачания в пълномощия и интервенция в изборния развой “. Това разгласи пред БТВ политологът Калоян Методиев, който е консултант на Корнелия Нинова.

Той заподозря, че през последните 10-11 месеца ГЕРБ и Бойко Борисов поддържат президента Румен Радев.

Според него президентът основава една мафиотизирана власт. „ Имаме отчет на ОССЕ от последните избори, че за първи път служебно държавно управление се намесва директно в изборния развой “, твърди той.

Политологът разяснява и вчерашната поява на Радев в Перник поради издирването на изчезналия Александър.

„ Вчера в Перник президентът се държа като ранния Борисов “, съобщи той.

„ Служебното държавно управление не съумя да подсигурява честния избирателен развой. Имаше и сигнали за пазаруване на гласове – нещо, което беше поизчезнало през миналата година “, уточни Методиев и добави, че се назначават хора по този начин, като че ли служебният кабинет ще стои още дълго.

Политологът счита, че служебното държавно управление в допълнение дестабилизира партийната ни система, а президентът употребява инструмент за разтрошаване на партиите „ по модела на Борисов 1 “.

„ Ако Румен Радев търси консенсус и желае да е посредник, а България и стопанската система да се развиват, не трябва да търси вътрешните опозиции на партиите – като Българска социалистическа партия, „ Продължаваме промяната “ и „ ИТН “.

Калоян Методиев, счита, че вторият мандат на президентът към този момент му е стеснен и той има други дълготрайни цели.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР