През последните пет години Панама преодоля пандемията от COVID-19, парализираща

...
През последните пет години Панама преодоля пандемията от COVID-19, парализираща
Коментари Харесай

Кандидатите се изправят срещу корупцията и неравенството в президентската надпревара в Панама

През последните пет години Панама преодоля пандемията от COVID-19, парализираща националните митинги, и сушата, която спря превоза през фамозния й канал.

Но в неделя стройната централноамериканска страна е подготвена за разклащане, защото се организират последните й президентски избори.

Осем претендента се състезават за позицията, заета от напускащия президент Лаурентино Кортизо, чийто пост е стеснен до един петгодишен мандат.

Най-важният измежду претендентите за президент е Хосе Раул Мулино, някогашен министър на сигурността, който се включи в конкуренцията за мястото на изпадналия в усложнение някогашен президент Рикардо Мартинели.

Преди това някогашният президент беше любимец, до момента в който 10-годишната му присъда за пране на пари не направи акцията му противозаконна съгласно панамското законодателство.

Мулино, някогашният подгласник на Мартинели, в този момент води конкуренцията вместо него. Проучване през април на изследователската организация Gallup го слага на челно място с 29 %...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР