Скоро продуктовата линия на дънните платки за платформата AM5 ще

...
Скоро продуктовата линия на дънните платки за платформата AM5 ще
Коментари Харесай

ASRock A620M-HDV/M.2 е една от първите дънни платки с чипсета AMD A620

Скоро продуктовата линия на дънните платки за платформата AM5 ще бъде разширена с дънна платка, основана на чипсета AMD A620. Този чипсет отстъпва по функционалност на B650(E) и X670(E), само че дъната, основани на този чипсет, ще бъдат доста по-евтини. Снимки на един от тези нови артикули бяха оповестени през днешния ден в уеб страницата VideoCardz.

Моделът ASRock A620M-HDV/M.2 е с microATX форм фактор. Той има шестфазна система за зареждане на процесорния сокет, два слота за DDR5 оперативна памет, разширителен PCI Express 4.0 x16 слот, два PCI-E 3.0 x1, както и два М.2 конектора за бързи флаш дискове плюс още един М.2 за безжичен модул. Да подчертаем, че поставените NVMe SSD могат да работят в най-много PCI-E 4.0 x4 режим.

Една от най-характерните черти на дънните платки, основани на AMD A620 спрямо по-старшите чипсети е неналичието на опция за овърклок на процесора. Но е непокътната опцията за клокване на паметта. От останалите особености на дъното ASRock A620M-HDV/M.2 може да отбележим съществуването на два SATA III  врата и неособено огромния брой конектори на задния панел.

AMD към този момент не е показала публично чипсета A620, само че съгласно изтеклата в уеб пространството неофициална информация дънните платки, основани на него, би трябвало да излязат на пазара още идващия месец.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР