Скоро на въоръжение в Украйна ще се появят изтребители F-16,

...
Скоро на въоръжение в Украйна ще се появят изтребители F-16,
Коментари Харесай

Полски генерал: До 2-3 месеца Украйна ще има изтребители F-16

Скоро на въоръжение в Украйна ще се появят изтребители F-16, водачите на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) към този момент усвояват този вид техника, заяви Укринформ. Бившият пълководец на сухопътните сили на Полша военачалник Валдемар Скрипчак съобщи, че в този момент интернационалните сътрудници на Украйна би трябвало да решат кой от тях е подготвен да трансферира самолетите.
 
" Според мен образованието на украинските водачи продължава отдавна, защото образованието на водачи на F-16 би трябвало да се организира в продължение на две години. Мисля, че Украйна е на стадий, когато украинските водачи са съвсем подготвени за потребление F-16 в пердах. Съединени американски щати имат доста изтребители от този вид в пустинята в Аризона и могат да ги трансферират. Според мен след два-три месеца Украйна ще има самолети F-16, защото украинските водачи без подозрение към този момент са подготвени да ги оперират ", сподели той.
 
По-рано беше обявено, че Украйна към този момент е формирала първия лист с водачи за образование на F-16, а Полша и Холандия са подготвени да стартират образование на украински водачи на F-16.
 
Известно е, че по време на предстоящото контранастъпление против съветските войски това лято Украйна ще откаже да употребява изтребители F-16, само че ще употребява всички наземни оръжия, сподели украинският министър на защитата Алексей Резников.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР