Скоро Дрю Баримор отпразнува своя 47-ми рожден ден с небрежно

...
Скоро Дрю Баримор отпразнува своя 47-ми рожден ден с небрежно
Коментари Харесай

Естествени и красиви: Какво се крие зад новата мания на звездите - селфи без грим

Скоро Дрю Баримор отпразнува своя 47-ми рожден ден с повърхностно селфи в банята, видимо без грим. Салма Хайек разгласява фотография по бански с хаштаг #nomakeup. Гуинет Полтроу постоянно разгласява селфита без грим в профила си в Инстаграм. Мишел Пфайфър, Тайра Банкс, Дженифър Анистън, Дженифър Лопес, Габриел Юнион, Трейси Елис Рос, Хелън Мирън: Всички те също споделиха естествени фотоси на лицата им лишени от типичния искра на Инстаграм.



„ Вече няма толкоз доста спонтанни фотоси “, споделя Ейми Уекслър, основан в Ню Йорк психиатър и кожен лекар. „ Всичко е проведено и планувано, с грим и прическа. И с помощта на обществените медии в този момент има непрекъснат залп от тези изображения. „ Спомням си, че четях Vogue като младеж и се усещах зле за себе си, тъй като не изглеждах по този начин “, споделя Уекслър, „ само че тогава можех да прибера списанието. Буквално не беше в лицето ми от самото начало.



Вредното психическо влияние на обществените медии върху младежите е добре документирано, само че психиатърът от Ню Йорк Саманта Бордман счита, че не обръщаме задоволително внимание на това по какъв начин се отразява на дамите с придвижване на възрастта. Тя споделя, че обществените медии могат да накарат по-възрастните дами да се усещат толкоз зле, колкото и тийнейджърките, изключително когато външният тип на дамата не съответствува с това, което тя се усеща. „ Също по този начин сме бомбардирани с изображения от самото начало – преди пет години, преди 10 години, “ споделя Бордман, „ и това е увещание за минаващото време и по какъв начин изглеждаме по друг метод “.



Когато става въпрос за селфита без грим, 55-годишната Хали Бери прави по-голямо усещане от 25-годишната Хейли Бийбър. „ Мисля, че когато виждаме звездите да разгласяват фотоси без грим, това предизвиква хората да одобряват себе си ”, споделя естетикът Джоана Варгас. " Снимките могат също да припомнят по какъв начин в действителност наподобява кожата. Версията без пори, постоянно срещана в обществените медии, не е допустима за хората ", споделя Уекслер.



Но даже изображенията с по този начин наречения натурален тип не идват без изпитание. „ Има доста артикули, лекувания и инжекции, всички тези способстват за това, което по-късно виждаме на “естествената ” фотография “, споделя Бордман.

В последна сметка, да покажат естествена кожа, без множеството филтри и обработка, е съществена цел както на звездите, по този начин и на от ден на ден козметични марки. Важно е да одобряваме кожата си и нещата, през които минава с течение на времето, без да се тормозим от дребните бръчици по лицето си.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР