Скопие. Министърът на културата Боил Банов се срещна с македонския

...
Скопие. Министърът на културата Боил Банов се срещна с македонския
Коментари Харесай

Министър Боил Банов се срещна с македонския премиер Зоран Заев в Скопие

Скопие. Министърът на културата Боил Банов се срещна с македонския министър председател Зоран Заев и министъра на културата Асаф Адеми в Скопие, оповестиха от пресцентъра на Министерството на културата . Премиерът Заев посочи положителните стопански взаимоотношения сред двете страни и уточни, че с слагането на специфичен акцент върху културата, младежта и взаимоотношението в региона на образованието и спорта се прави положителна стъпка в построяването на другарството сред двете страни. Той също по този начин благодари за огромната поддръжка, която оказва България за пълноправното участие на Македония в Европейски Съюз и НАТО.
По време на диалозите и двамата показаха убеденост, че сполучливото съдействието и плануваните действия сред двете страни ще продължат със същата активност. В момента се работи по продължаването на спогодбата за съдействие в региона на културата.
На срещата участваха още съветничката по просвета на македонския министър-председател Цветанка Ласкова, българският дипломат в Скопие Иван Петков и шефът на Българския културен институт в македонската столица Светлана Славова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР