Скиорът Алберт Попов беше обявен за победител в дебютното издание

...
Скиорът Алберт Попов беше обявен за победител в дебютното издание
Коментари Харесай

Алберт Попов спечели дебютното издание на анкетата Спортист на София за 2023-а г.

Скиорът Алберт Попов беше разгласен за победител в дебютното издание на анкетата за " Спортист на София " за 2023-а година.

В гласуването най-хубавият ни алпиец събра 29 точки и изпревари със 7 наредилата се на второ място сабльорка Йоана Илиева, а трета с общо 12 точки остана шахматистката Антоанета Стефанова.

Попов заслужи наградата с първия си подиум в Световната купа и третото място на слалома в Палисейдс Тахо, както и с 15-ата си позиция в крайното класиране за дисциплината през сезона.

Втората в класацията Йоана Илиева завоюва бронз на сабя от международното състезание по фехтовка в Милано, което бе първи орден от международно в историята на българската женска фехтовка и стана европейска шампионка до 23 година от Будапеща.

Завършилата на трето място в анкетата Антоанета Стефанова пък беше капитан на шахматния отбор на България, завоювал европейската отборна купа за дами в Будва, Черна гора.



Топ 7 допълниха Боряна Калейн (европейска шампионка в многобоя, два сребърни медала от международното състезание по художествена гимнастика за дами във Валенсия и извоювана олимпийска квота за Париж 2024), Белослава Кръстева (бронз на международното по шахмат за девойки до 20 години в Мексико сити и злато с тима на България на европейското състезание за дами в Будва, Черна гора), Тервел Замфиров (световен първенец по сноуборд за младежи в паралелния великански слалом в Банско и сребърен медалист от отборния великански слалом на Европейския олимпийския юношески фестивал в Италия) и Александър Николов (заслужил сребро в италианското волейболно състезание с отбора на Кучине Лубе Чивитанова, капитан на младежките национали, спечелили бронз на международното в Бахрейн).

Дебютното издание на анкетата беше проведено пробно измежду авторитетните спортни публицисти, членове на Медийния съвет към Българския олимпийски комитет (БОК). Всеки от тях уточни своята тройка, като за първо място се даваха 5 точки, за второ 3 и за трето 1 точка. Най-много първи места събра Алберт Попов - 4, Йоана Илиева и Антоанета Стефанова са с по две челни позиции и Боряна Калейн с една.

Церемонията по награждаването ще се състои в постройката на Столична община на дата, съобразена със спортната и подготвителна стратегия на призьорите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР