Скъпият алкохол в съседна Турция засилва интереса към варенето на

...
Скъпият алкохол в съседна Турция засилва интереса към варенето на
Коментари Харесай

Скъпият алкохол в Турция засилва интереса към варенето на ракия в България

Скъпият алкохол в прилежаща Турция ускорява интереса към варенето на ракия в България, споделиха поданици на русенски села с преобладаващо население от турския етнос. Хората там описват, че поради високите цени на твърдия алкохол в южната ни съседка, постоянно им звънят родственици, които желаят да им сварят ракия в България и да им я изпратят в Турция, съобщи кореспондентът на БГНЕС в крайдунавския град.

Най-облагодетелствани са водачите на турски ТИР-ове, които употребяват служебното си прекосяване през България, с цел да посетят тукашните си родственици и да се заредят със относително на ниска цена алкохол. По техни думи литър ракия в Турция излизал към 100 турски лири, което при обменния курс все още надвишава малко над 50 лв..

В Русе ангажирането на котел за варене на ракия коства приблизително към 40 лв., със лични дърва и следене на процеса. Ако не ви се занимава с обезпечаването на дърва и не ви се стои с часове край казана, можете да оставите материала и против 20 лв. в допълнение ще получите подготвен артикул.

Специалистите поучават, откакто ракията е сварена, да се вземе проба от нея и да се занесе в лаборатория, където ще измерят температура, градуси и Ph. Ако има отклонения от нормата, на място се оферират нужните съставки и добавки, с цел да може ракията да стане мека, топла и пивка. Има и опция за спомагателни екстри посредством прибавяне на разнообразни „ чипсове “. Основен е дъбовият, който е в разнообразни разновидности, според от това дали желаете ракията да прилича коняк или уиски. Всичко това - замерване, калкулации на пропорции дружно със закупуването на добавки, с цел да се доближи мечтаният усет, градус, цвят и мирис, излиза към 15 лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР