Скандинавските членки на НАТО дадоха пълната си подкрепа за перспективата

...
Скандинавските членки на НАТО дадоха пълната си подкрепа за перспективата
Коментари Харесай

Дания, Норвегия и Исландия подкрепят присъединяване на Швеция и Финландия към НАТО

Скандинавските членки на НАТО дадоха цялостната си поддръжка за вероятността и за Финландия и Швеция да се причислят към Алианса. Това стана на минисреща на върха сред петте страни и Индия, съобщи ДПА.

Категоричната си поддръжка за присъединение на Швеция и Финландия обявиха премиерите  на Дания и Норвегия, които от дълго време са членове на НАТО. 

" Решението е само и единствено ваше. Но бъдете сигурни: в случай че решите да се присъедините, имате цялостната поддръжка на Дания ", сподели датският министър председател Мете Фредериксен.

" Ще създадем всичко допустимо да осигурим бърз и безпроблемен развой на присъединение ", увери норвежкият министър-председател Юнас Гар Стьоре. Той означи, че " никой не би трябвало да принуждава тези страни, нито да ги лишава от каквото и да било право ".

Дания, Исландия и Норвегия от дълго време членуват в НАТО, само че не и Финландия и Швеция, които резервираха неутралитета си.

И Финландия, и Швеция постоянно се координират с НАТО и вземат участие в някои от ученията на алианса. Русия се разгласи изрично срещу формалното присъединение на тези страни към пакта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР