Скандалният сигнал на смятания за мъртъв адвокат-лобист Петьо Петров, по-известен

...
Скандалният сигнал на смятания за мъртъв адвокат-лобист Петьо Петров, по-известен
Коментари Харесай

Изглежда заместникът на европрокурорката Теодора Георгиева пусна сигнала на Пепи Еврото до медиите

Скандалният сигнал на считания за мъртъв адвокат-лобист Петьо Петров, по-известен като Пепи Еврото против българската европрокурорка Теодора Георгиева, позната в близкия си кръг като Тошка, е публикуван до медиите от заместника на Георгиева – Димитър Беличев. Това разкриват осведомени от българския офис на европрокуратурата.  

 

Самият Беличев е отпътувал за Люксембург, където е седалището на еврообвинителите отпред с Лаура Кьовеши, още на 15 октомври, неделя, а сигналът на Пепи Еврото против Теодора Георгиева става обществено прочут в медиите във вторник, 17-и. Не е известно по чия покана Беличев се е явил в Люксембург – дали е бил извикан от шефката си Кьовеши, или от българската европрокурорка. При всички случаи обаче неочакваното му тръгване буди доста въпросителни измежду сътрудниците му, още повече че това се случва след приемането на сигнала от Пепи Еврото против Теодора Георгиева.

 

Твърденията на Кьовеши, че при нея няма подобен сигнал, не кореспондират с разпоредбите за работа на Европрокуратурата, защото всевъзможни сигнали могат да бъдат изпращани както до нея, по този начин и до българския офис на структурата. Нелепо звучат и изказванията на самата Теодора Георгиева, че сигналът е неизвестен, защото, въпреки и в печатна форма, той е подписан собственоръчно и съпроводен с клетвена декларация, съдържаща всички атрибути за персонифициране на сигнала. За да се счита един сигнал за неизвестен, от него би трябвало да липсват най-малко едно от трите имена, ЕГН и автограф, каквито писмените изказвания на Пепи Еврото имат.

 

Според него и написаното в сигнала, европейският прокурор от България Теодора Георгиева е получавала регулярно подкупи, с цел да въздейства върху хода на следствия от 2019 година „ Давах всеки месец по 10 000 лв. на европейския прокурор Теодора Георгиева персонално. Първоначално, парите се предаваха във ВИП залата на ресторант „ Осемте джуджета “, твърди Еврото в писмото си.

„ След като Георгиева стана европейски прокурор и стартира да отсъства от страната много постоянно, парите й се даваха, когато се прибираше в България на комфортни за нея места. В подмяна на това Теодора Георгиева имаше ангажимент да оказва въздействие съответни досъдебни производства да се завършват съгласно моите инструкции, предвид на това, че по този метод можех да контрактувам огромни суми от лицата по отношение на които се водеха  досъдебни производства.

С две думи, трябваше да се управлява българският офис на Европейската прокуратура и по този метод да се изкарват огромни суми пари “, твърди сензационно Петьо Петров в сигнала си до офиса на българската европрокуратура.

 

Получаването на сигнала в този офис значи, че е сезирана европрокуратурата. Той е изпратен още до КПКОНПИ и до Народното събрание у нас, само че не и до правосъдните инстанции. Проверката му обаче тече в Софийска градска прокуратура.

 

Опитите на Теодора Георгиева да се оправдае, че сигналът е неизвестен, тъй като, в случай че беше действителен, значи е известно къде се намира Петър Петров, което пък значи, че той незабавно би трябвало да бъде задържан.

С днешна дата обаче това изказване звучи неуместно, защото сигналът може да бъде написан на всяка точка от земното кълбо и изпратен от напълно друга.

 

Затова огромният въпрос сега е какво наложи незабавното тръгване на някогашния зам. областен прокурор в Пловдив и сегашен заместител на Теодора Георгиева за Люксембург.

Дали румънската звезда на еврообвинението има намерение да приложи член 16 от правилник 2017/1393 на Европейския парламент за основаването на европрокуратурата и да в профил Теодора Георгиева, до момента в който траепроверката на сигнала на Петър Петров, като разпореди функционалностите на заместника й Димитър Беличев. Или е призована от самата Георгиева, зада се мисли тактика по оцеляването й на поста, защото за никого не е загадка, че тя се точи да става и основен прокурор, което пък ще разчисти път пред Беличев да заеме поста й в европрокуратурата.

 

Каквото и да твърди Георгиева, тя явно не е по никакъв начин спокойна, тъй като в коментара си по случая съобщи: „ Ако бях в България, несъмнено щяха и дело да ми образуват “.

Дело към момента няма, само че инспекцията на СГП тече. А това, че тя не е в България, не е никаква спънка да й бъдат повдигнати обвинявания, както се видя в случаите със забегналите в странство Васил Божков – Черепа и Цветан Василев. Първият се снабди даже с 19 обвинявания, без да е в България.

 

 

Като се изключи  разпространението на сигнала до медиите, което е неприемливо за тази конструкция, при всички случаи Беличев е печеливш, а върху Теодора Георгиева ляга тежко леке, с цел да претендира за поста основен прокурор у нас. За него се знае също по този начин, че е в топли връзки с мастит предприемач, който го поддържа, и че точно той е индивидът, който поддържа контактите с някогашните министър председател Кирил Петков и вицепремиер Асен Василев от офиса на българската европрокуратура.

 

 

Развръзката по  абсурда занапред следва и тя може би ще даде отговор и на въпроса, жив ли е Петьо Петров или в европрокуратурата се получават писма от отвъдното.

 

Според осведомен сигналът въобще не е за подценяване. Пепи Еврото е показал съответно лице, което е било в течение на даването на рушветите – Кристиян Георгиев Христов, който в продължение на няколко години е бил дясна ръка на правосъдния лобист. Най-вероятно Кристиян ще удостовери изнесеното в писмото. Смята се, че е допустимо някои от срещите в злощастния ресторант „ Осемте джуджета “ да са били записани. Възможно е като очевидец да се яви и някогашната жена на Петьо Петров – Любена Петрова, която е наясно с далаверите му.

Инфо: Уикенд, crimes.bg

Тагове: Теодора Георгиева Лаура Кьовеши Петьо Петров Пепи Еврото Димитър Беличев Европрокуратурата Васил Божков – Черепа Цветан Василев Кирил Петков Асен Василев Любева Петрова Кристиян Георгиев Христов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР