Скандален сигнал за извиване на ръце на частни предприемачи в

...
Скандален сигнал за извиване на ръце на частни предприемачи в
Коментари Харесай

Държавно ловно стопанство натискало с безкрайни проверки частни предприемачи в дърводобива

Скандален сигнал за извиване на ръце на частни бизнесмени в горите посредством непрекъснати инспекции от държавни горски компании прегледа в четвъртък парламентарната комисия по проверката в Народно събрание. Целта на самобитния напън е частната компания да стартира да работи за държавното стопанство и да добива дървесина за него, а не да прави тази активност в частни гори. Така държавното стопанство ще има дървесина, която да продава и да подсигурява осъществяване в някаква степен на годишния си финансов проект.

140 инспекции за година

Горският бизнесмен от Севлиево Георги Михайлов описа по какъв начин шефът на държавно ловно стопанство “Росица” Иван Степанов от предходната година прави непрекъснати инспекции, които към този момент наброяват 140 инспекции, като задачата е да го принуди да добива дървесина за страната. Това били единствено инспекциите на място, а като се включат и тези за транспорт на дървата - дневно инспекциите набъбвали до три.

" Това нещо се случва поради пари. Всички държавни стопанства са на самоиздръжка. Каквото произведат, с това разполагат. Директорът ми сподели: " Георги, до момента в който не започнеш да работиш при нас, няма да спра да те ревизирам ", описа пред депутатите Георги Михайлов.

Предприемачът нагледно уточни, че той и държавното ловно стопанство са съперници на един пазар, само че държавната компания може да влезе в неговата компания и сечи и да му сформира акт. Михайлов съобщи, че сечите на държавното ловно стопанство също не са изрядни, негова инспекция открила изсечени немаркирани дървета, само че той не можел да глоби държавното ловно стопанство. Оказа се, че предприемачът преди години е водил на такава инспекция ръководителят на комисията Мая Манолова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР