Скандалът със зам.-председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев,

...
Скандалът със зам.-председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев,
Коментари Харесай

Скандалът с Бенчо Бенчев отключи въпроси за финансирането на общините у нас

Скандалът със зам.-председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, който бе арестуван в петък против събота дружно с Димитър Желязков - Очите в Истанбул, докара до политически обвинявания сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

7 българи, арестувани с Митьо Очите, са върнати у нас

Арестуваха Димитър Желязков в Истанбул

От ГЕРБ желаеха проверяващите органи да ревизират дали има "черни каси " в партиите. Поводът е разминаване в изказванията на общинския консултант Бенчо Бенчев, който е от групата на Българска социалистическа партия, както и на централата на "Позитано” за това какви пари е давал Бенчев за Българска социалистическа партия.

Левицата пък упрекна ГЕРБ в опити за пазаруване на червени депутати в Народното събрание.

Освен това Българска социалистическа партия упрекнаха държавното управление в разпределение на постановления за милиони левове на общини на ГЕРБ и Движение за права и свободи година преди локалните избори.

Така пристигна въпросът по какъв начин се разпределят парите за общините?

В студиото на "Здравей, България " кметът на Троян Донка Михайлова, определена с гласовете на Българска социалистическа партия и кметът на Лом Пенка Пенкова, определена с гласовете на ГЕРБ, дадоха отговор на този въпрос.

"Данните демонстрират, че с последното министерско разпореждане, средства бяха дадени в общини, в които кметовете са подкрепени и определени от ГЕРБ и Движение за права и свободи. 43 общини с кметове от ГЕРБ получиха 73 милиона, 34 общини с кметове от Движение за права и свободи получават 29 милиона и 5 с кметове от Българска социалистическа партия получават 2,5 милиона. Ние слагаме въпроса това ли е критерият, по който би трябвало да бъде разпределян общественият запас ", разяснява кметът на Троян.

От своя страна кметът на Лом съобщи, че е виждала тези данни и те са били обсъждани в Национално съдружие на общините в България, в което и двете кметици членуват.

Пенка Пенкова показа две фотографии в студиото на улици в Лом, които не са асфалтирани и задачите са в дупки.

"Миналата година Лом не получи поддръжка за средствата, които изиска. Няма по какъв начин да се усещам привилегирована. Това, че имаме 1 милион средства, е капчица в морето, тъй като също имаме и огромни проблеми, неосъществени планове ", изясни Пенкова.

И двете кметици се сплотиха към мнението "да не се политизират потребностите на хората ".

Кметът на Троян съобщи, че желае ясни правила и критерии. По думите й казусът се крие във взаимоотношенията сред републиканския и общинския бюджет.

"Ще кажа единствено това, което сподели българският министър председател: "Във всяка община може да бъде направена нелепост ". Като виждам тона, с който въпросния господин (Бенчо Бенчев - бел.ред.) приказва от "Ролс Ройса " си, ще кажа, че в Бургас са създали огромна нелепост ", сподели Михайлова.

Пуснаха Бенчо Бенчев, Митьо Очите с здравно

Българска социалистическа партия се разграничи от общинаря, арестуван в Истанбул

На общинар му писна от комбайни, взе си ролс-ройс

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР