Скандалът с транссексуалната плувкиня Лиа Томас, която шокира колежките си,

...
Скандалът с транссексуалната плувкиня Лиа Томас, която шокира колежките си,
Коментари Харесай

Скандалът с плувкинята с мъжки гениталии влезе в съда

Скандалът с транссексуалната плувкиня Лиа Томас, която шокира колежките си, показвайки мъжки гениталии в съблекалнята, се разраства. Случаят стигна до съда! Една от главните ѝ съпернички - Райли Гейнс, стартира правна борба против университета в Пенсилвания и Националната колежанска асоциация (NCAA). Недоволството ѝ е обвързвано освен с допускането на биологичен мъж до присъединяване в дамски надпревари, само че и поради номинацията на Томас за " Жена на годината на NCAA ".

23-годишната Лиа, чието рождено име е Уил, заемаше 462-ро място в ранглистата на Съединени американски щати преди да се разгласи за жена. През 2022 година част от съотборничките ѝ от университета в Пенсилвания изпратиха писмо до Националната колежанска асоциация (NCAA) с искане тя да бъде отстранена. Тогава те акцентираха, че поддържат определената от нея еднаквост, само че " биологичният пол е изцяло друго нещо от това по какъв начин всеки възприема себе си ".

В отговор от Международната федерация по плувни спортове (FINA) излязоха с решение, че отсега нататък при дамите ще могат да се състезават мъже, единствено в случай че са сменили пола си преди 12-годишна възраст.

" С Томас мерихме сили на 400 ярда свободен жанр и финиширахме с еднообразно време. До хилядни от секундата! Трофеят обаче беше единствено един и ми споделиха, че мога само да се фотографирам с него. Това, което NCCA прави е изключване на дамите от спорта! ", съобщи Гейнс.

Последната още веднъж акцентира, че никой не ги е предизвестил за шерването на една съблекалня с наедрял 22-годишен биологичен мъж, който към момента не се е оперирал.

Гейнс - също измежду номинираните за " Жена на годината на NCAA ", e трикратна шампионка на Източната конференция.

" Броят на спортистките, лишени от опция за изява и достижения, се усилва. Модерните политики ги травматизират и отхвърлят. Всичко това се случва с притеснителни темпове ", предизвести Гейнс в прочувствена тирада.

btvsport.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР