Скандалът с лъжата на Румен Радев и кохортата му, че

...
Скандалът с лъжата на Румен Радев и кохортата му, че
Коментари Харесай

СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗГАРЯ! И газовата асоциация скочи срещу манипулацията на Радев: Поевтиняването е украсена лъжа! Ако не е тъжно, щеше да е смешно, че има споразумение с Газпром - защо взимаме от Русия, като има 5 пъти по-евтин азерски газ

Скандалът с лъжата на Румен Радев и кохортата му, че щяло да има понижение на цената на газа се разгаря. След ръководителя на Асоциацията на работодателите Васил Велев, който разкри, че бизнесът ще заплаща по-високи цени, в този момент и енергийните специалисти от Българската газова асоциация потвърдиха разкритето. Те непосредствено назовават предизборния пиар на Радев неистина!

" Щеше да бъде добре, в случай че беше истина. Поевтиняването, за което приказват, не е правилно.

Ако не беше изречено на аления килим - в Министерския съвет, и в случай че зад него не бяха застанали вицепремиерът Донев, ръководителят на КЕВР, нямаше да му обърнем внимание.

Казва се една дребна част от фактологията, а тя се украсява с една неистина.
свързани новини39048преди 1 часа
Обявява се, че цената на природния газ се понижа с 1,35 лева на мегават час. Но това не е правилно, тъй като се отнася единствено за крайните доставчици на " Топлофикация ", сподели ръководителят на Българската газова асоциация Пламен Павлов пред " България он еър ".

" Същевременно се премълчава, че цената за индустриалния бранш се усилва с 25,33 лева на мегаватчас. Това не е проблем в решението на публичния снабдител да направи такава конструкция, т.е. да предложи на битовите консуматори по-ниска цена. Проблемът е, че не се изговаря за сметка на какво е. В формалното изказване, което беше направено в Министерски съвет, оповестиха, че това е било реализирано след продължителни договаряния през март месец т.г. с " Газпром износ ". Ако не е тъжно, щеше да бъде смешно. Такива диалози да трансформират цена, без да има анекси, това освен, че не е правилно, само че и подвежда обществото ", добави Павлов.

Председателят на Българската газова асоциация акцентира, че когато съберем двете цени, имаме приблизително нарастване с 12 лева на мегаватчас за страната. " Това значи, че тези диалози, които водихме преди, от тях освен, че няма смяна, само че и продължава да се усилва цената на газа. Нищо не се прави, с цел да се поправя тази ценова формула. Настояваме да се проведат диалози със " Сокар " и с " Газпром износ ", настоя той.

Павлов попита кой прави одит на " Булгаргаз " за това какви решения вземат и какъв е резултатът. Какви са аргументите обаче България да не получава азерски газ, който сега е на по-ниски цени, в сравнение с природния газ импорт от Русия? " Ние имаме контракт с азерската страна. Миналата седмица излезе известие от " Булгартрансгаз ", че има обезпечен потенциал на входна точка от Гърция на 1,2 милиарда От тях сме употребили към 250 млн. Няма спънки газът да бъде признат в България. Има други аргументи. Азерският газ е 5 пъти по-евтин от това, което получаваме ", изясни Павлов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР