Скандалът с кодовете на машините за изборите отекна и в

...
Скандалът с кодовете на машините за изборите отекна и в
Коментари Харесай

"Сиела Норма": Един код не стига, трябват много данни, много време и да разполагате с 12 000 машини


Скандалът с кодовете на машините за изборите отекна и в днешния ден измежду партиите.

Не получихме коментар от всички парламентарни сили, само че потърсихме отговор от компанията, доставила машините: " Възможно ли е да се манипулират изборите с кодове? И може ли да има достъп до тях? "

" Става въпрос за 7-8 разнообразни неща, които все назоваваме код. Със сигурност притежанието на един от тях няма да ви помогне да извършите и един глас подправен ", разяснява Веселин Тодоров, изпълнителен шеф на " Сиела Норма ".

" Това не значи, че с добиването единствено на един от тези кодове може да манипулирате изборите. Трябва да имате доста информация, доста разнообразни данни и кодове, доста време, месеци и години и да разполагате с всичките 12 000 машини, с цел да постигнете нещо ", сподели той.

От компанията показват още, че всички кодове се пазат в Централната изборна комисия, само че от там имат решение да не разясняват, до момента в който не бъдат гласувани дефинитивно новите изборни правила.

Междувременно Георги Свиленски съобщи, че другата седмица следва още веднъж гледане на Изборния кодекс, а „ всеки българин има право, когато не е удовлетворен от нещо, да се обърне към съответните институции ".

" Нямат други причини, влизат в реториката на Има Такъв Народ от предишния парламент ", сподели, ръководител на парламентарната група на " ".

" Във вчерашния противен фарс, който занапред ще се развива във времето, на българските жители стана кристално ясно, че се фалшифицират както машинни, по този начин и хартиени протоколи ", съобщи от " ".

В Стара Загора водачът на разгласи, че се показва търговия с власт и са пристигнали хора, които се хвалят, че държат кода.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР