Скандалът с евентуалното строителство на инсинератор за човешки тленни останки

...
Скандалът с евентуалното строителство на инсинератор за човешки тленни останки
Коментари Харесай

Скандал! Кметицата на Куклен обещала да съдейства на инвеститорите, желаещи да строят крематориум

Скандалът с възможното строителство на инсинератор за човешки тленни остатъци край Пловдив, на територията на Куклен, се разраства с цялостна мощ.  Plovdiv24.bg е единствената медия, която следи тематиката изкъсо през цялото време и води лично задълбочено следствие.
Преди няколко седмици нежеланото от локалното население капиталово желание бе осуетено от КЦМ, който спря достъпа до обекта на компанията вложител, защото този достъп минава през частен път на комбината. От тогава насам доста маски - както на вложителя, по този начин и на представители на локалната власт паднаха, не без помощта на изявленията в нашата медия.

В писмо от 06.02.2018, от вложителят "Фундамент " ООД декларира, че се отхвърля от построяването на инсинератор и приканва община Куклен да му обезпечи достъп до парцела посредством различен път.

Още тогава от Plovdiv24.bg заподозря, че зад този измамлив отвод се цели илюзия на локалното население за "Фундамент " ООД да си обезпечи път до обекта и по-късно да построи там това, което пожелае.

Публикациите ни изнервиха забърканите страни и те, изпускайки си нервите, започнаха да смъкват маските.
Вчера ви информирахме, че през уикенда представител на "Фундамент " ООД се е опитал да строши бариерата на територията на КЦМ, за което е формиран протокол от полицията.

Днес обаче в общественото пространство бе публикувано извънредно скандално писмо от страна на вложителя.

От "Фундамент " ООД атакуват извънредно остро, даже обидно, кметицата на Куклен Мария Белчев, упрекват я в непросветеност, несъблюдение на отговорностите и поетите задължения и всичко това с извънредно безсрамен звук. Plovdiv24.bg разполага с писмото, то е много дълго и съдържа нелицеприятни, цинични и даже нецензурни изрази и по тази причина ще го спестим на читателите си в достоверния му тип, като ще обобщаваме най-важното от него.

От изказванията на писмото, подписано от представител на компания "Фундамент " ООД, излиза наяве, че на среща сред кметицата Мария Белчева, представители на вложителя и в наличието на очевидци от публични институции, осъществена на 6-ти февруари тази година, градоначалникът на Куклен е поел ангажимент пред "Фундамент " ООД да им обезпечи безпроблемно реализиране на активността на компанията, твърди в писмото си вложителя. За всички е ясно, че на практика е обещан достъп или различен път на "Фундамент " ООД.

Сега вложителите упрекват Белчева, че не е изпълнила поетите към тях задължения и към този момент половин месец бездейства.

Пропускаме циничното и обидно отношение на един вложител към градоначалника на Куклен, явно самият градоначалник се е сложил в състояние да заслужи сходно отношение, по-скандалното в тази ситуация е, че Мария Белчева е дала обещание да реши казуса на "Фундамент " ООД, без да осведоми за това си решение необятната кукленска общност .

Още по-скандалното е, че на никое място в днешното писмо не се загатва, че от "Фундамент " ООД са се отказали от желанието си да изградят инсинератор за тленни остатъци .

Обещахме ви, че Plovdiv24.bg ще следи изкъсо абсурда и ще осведоми кукленци, в случай че някой се опита да развърже ръцете на "Фундамент " ООД и изпълняваме обещанията си.

Ще продължим да следим изкъсо случая и да се опитваме да смъкваме маските, както на пишман вложителите, по този начин и на управниците, с които те се пробват да се показват пред необятната общност.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР