Скандалът по случая Рекет“ в Северна Македония набира скорост и

...
Скандалът по случая Рекет“ в Северна Македония набира скорост и
Коментари Харесай

„Българите да не се месят“ изскочи от аферата “Рекет“, която взриви Скопие

Скандалът по случая „ Рекет “ в Северна Македония набира скорост и към този момент обгръща върховете освен на прокуратурата, само че и на политиката. Прескочи и границата на страната – упоменати са българи, както и Будапеща. Скандалът към този момент не е и единствено корупционен, само че и политически и престъпен.
От дни министър председателят Зоран Заев е под напън от опозицията, защото шефката на Специализираната прокуратура Катица Янева, която е измежду основните герои на историята, се смята за негов приближен човек. Докато част от съперниците му приказват за оставка, от ден на ден се ускоряват и мненията за цялостен неуспех на Специализираното обвиняване, което проверява каузи въз основата на доказателства, събирани посредством подслушване и записи по времето на някогашния министър председател Никола Груевски.

Именно от такива записи " изплува “ името на настоящия министър председател Зоран Заев. Става дума за диалог сред трима предприемачи ъс противоречива известност в обществото. В същия запис единия от участниците в диалога – Камчев, изрича фразата: " Българите да не се месят. ".

Това е последното развиване, което дава обещание нови разкрития, кое от кое по-пикантни и радиоактивни…

Разплитане на корупционния чорап...

Всичко потегля от електронното издание на италианския „ La Verita “, което популяризира аудио и видео записи от вкъщи на предприемача Йордан (Орце) Камчев, от които излиза наяве, че предприемачите Боян Йовановски и Зоран Милески желаят от Камчев милион и половина евро, които да бъдат дадени като рушвет на шефката на Спецпрокуратурата Катица Янева. Срещу тази „ плата “ тя подсигурила обвиняването да отърве Орце от ареста и съда.

.
Катица Янева

В обществото се появиха доста клюки и версии за това кой е дал записа на въпросната среща от вкъщи на Камчев, който е измежду главните герои по делото „ Рекет “. Според някои това е станало през Будапеща, само че изданието по този начин и не посочва своя източник. Спорове провокира и приключването на доказателства по следствието, а подозренията падат върху държавното обвиняване. Прокуратурта твърди, че записът не е „ изминал “ от нея, само че подозренията остават. Съществува възможност записът да е притежаван от политически и мафиотски среди, считат осведомени. Засега основният прокурор Любомир Йовевски твърди, че записът не е изминал от прокуратурата.
Йовевски и наблюдаващият прокурор по „ Рекет “ Вилма Русковска сега са в отпуск и се намират в чужбина. Те отхвърлят всякаква връзка с разпространяването на скандалните записи до медията в Италия.

„ Българската диря “ не е инцидентна

„ Бизнесменът “ Орце Камчев е с българско поданство и паспорт. Той е един от най-близките хора на тандема Никола Груевски – Сашо Миялков. Тази тройка близо 10 години ръководи Македония с разрешени и непозволени средства. В този интервал бяха подслушвани нелегално прокурори и съдии, политици и публично известни хора. Един от най-важните бизнеси на Камчев е контрола върху множеството медии в Северна Македония. Въпреки, че е с българско поданство, той нерядко е в основата на антибългарски изявления и нападки. Когато Груевски избяга в Унгария, Камчев се опита да играе с новата власт и по тази причина е потърсил „ метод “ към Катица Янева.

Камчев дружно с някогашния министър председател Груевски и някогашния шеф на службата за сигурност Миялков с изключение на за пране на пари, са разследвани и за корист с власт и съучастничество в проведена незаконна група. Олигархът също по този начин е разследван за нелегално финансиране на партията на Груевски.

По време на следствието против Орце излиза наяве, че той има голям брой компании и недвижимо имущество в България, в това число и жилище с адресна регистрация на негово име.

Източници от Северна Македония считат, че около Камчев, Миялков и Груевски занапред ще излизат на ярко доста техни връзки и срещи с български олигарси и политици.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР