Скандал прекъсна заседанието на Народното събрание малко след началото му,

...
Скандал прекъсна заседанието на Народното събрание малко след началото му,
Коментари Харесай

Скандал прекъсна заседанието на НС малко след началото му

Скандал прекъсна съвещанието на Народното събрание малко след началото му, откакто представители на опозицията желаеха за блиц надзор да дойдат министър председателят и вицепремиерът в оставка Кирил Петков и Асен Василев, а краткотрайният началник на Народно събрание Мирослав Иванов отговори, че те са в командировка.

Мустафа Карадайъ, ръководителят на ПГ Движение за права и свободи напомни, че това че Министерският съвет е в оставка, не е оправдание да продължава да нарушава Конституцията и законите на страната.

Шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в същия звук съобщи, че е неприемливо министър председател и вицепремиер да не участват на блиц надзор. Моля ви, определете час, в който Народното събрание ще организира блиц контрола към премиера Петков и към вицепремиера Асен Василев.

Тошко Йорданов помоли председателстващият съвещанието да се обади на премиера и вицепремиера да дойдат в пленарна зала.

От трибуната той прикани " да не се крият като дами някъде в мазе, а да дойдат като мъже и да дават отговор на въпроси ".

Мирослав Иванов отговори, че сходни изявления са сексистки и наскърбяват дамите в Народното събрание. Йорданов се извини и преформулира изречението си с " да не се крият като страхливи зайци, а да дойдат като мъже ".

Преди това в известие до народните представители Иванов заяви, че те няма да вземат участие в днешния блиц надзор заради " неотложни задължения ". Мирослав Иванов предложи да бъдат заложени въпроси към лицата, които участват в пленарна зала - вицепремиера Корнелия Нинова и Гроздан Караджов.

Тома Биков от ГЕРБ-СДС уточни, че не схваща какъв по-неотложен ангажимент има министър председателят Петков тъкмо през днешния ден след всичко, което се е случило, в случай, че през вчерашния ден Народното събрание е бил единствената институция в страната, която е търсела някакъв излаз от тази тотална невъзможност.

Тази страна сега има една единствена институция, която се пробва да поеме отговорност за това, което се случва и това е българският парламент, не е българското президент, не е българското държавно управление, не е българската правосъдна система, сподели той.

Рамадан Аталай от Движение за права и свободи също настоя да се яви министър председателят в оставка Кирил Петков. Той означи, че през днешния ден е 1 юли и подсети, че упованията са да тече газ по връзката ни с Гърция.

Заседанието бе обновено малко преди 10 часа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР