Скален параклис Свети Архангел Гавраил“ изгради мобилният екип на ДГС-Провадия

...
Скален параклис Свети Архангел Гавраил“ изгради мобилният екип на ДГС-Провадия
Коментари Харесай

Скален параклис сътвориха край варненско село

 Скален параклис " Свети Архангел Гавраил “ построи мобилният екип на ДГС-Провадия в една от най-живописните местности над село Венчан. Идеята е на Асен Христов, който счита, че всеки човек би трябвало да направи нещо хубаво през живота си, да начертае светла диря, която да остане в спомените на хората и да кара и другите да вършат добрини.

Преди дни Христов и сътрудниците му Диян Неделчев и Атанас Иванов разчистват региона, слагат железен кръст над параклиса и икони. Избират огромния християнски празник Преображение Господне, с цел да осветят скалната църква и да слагат паметна плоча. Целият екип на ДГС-Провадия се събра през днешния ден в местността " Калето “ край село Венчан, а отец Александър освети новия параклис.

До " Свети Архангел Гавраил “ се стига по пътека, която потегля от центъра на селото, в дясно от постройката на кметството. Всеки може да възпламени свещ в параклиса и да се наслаждения на красивата природа, счита Асен Христов. Хората от мобилния екип са сложили наоколо маса и скамейка, с цел да могат да си починат туристите, които стигнат крайната цел.

Христов е решил през идната година да построи чешма, на място където стопират доста хора, с цел да може всеки пасажер с положително да загатва горските от стопанството.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР