SK Telecom (SKT), най-големият мобилен оператор в Южна Корея, е

...
SK Telecom (SKT), най-големият мобилен оператор в Южна Корея, е
Коментари Харесай

Корейската SKT ще прави 5G мрежата си със Samsung, Ericsson и Nokia




SK Telecom (SKT), най-големият мобилен оператор в Южна Корея, е избрал Samsung, Ericsson и Nokia за снабдители на мрежовото съоръжение за бъдещата й 5G мрежа, като отвън листата остава китайската Huawei, оповестиха от новинарската организация Yonhap.

Местните медии оповестиха при започване на на септември, че трите съществени мобилни оператора в страната възнамеряват да разгласят до края на месеца фирмите, които ще им доставят 5G мрежово съоръжение.

В изказване на SKT се споделя, че решението е било основано на софтуерни благоприятни условия, както и на финансови фактори, само че няма характерна причина да се заобикаля продукцията на Huawei, допълват от Yonhap. SKT e първият оператор, който показва своите 5G снабдители.

KT към момента не го е направила, а LG Uplus (която употребява 4G съоръжение на Huawei) възнамерява да избере китайския производител като един доставчиците на 5G.

SKT и KT са внедрили 4G LTE мрежово съоръжение на Samsung, Ericsson и Nokia,

След като и Австралия забрани на китайските производители да вземат участие в инсталирането на 5G мобилна инфраструктура поради терзания за националната сигурност, корейските оператори също са преосмислили своите варианти за 5G. Притеснения за евентуални проблеми със сигурността бяха изразени първо от щатското държавно управление, а Южна Корея е измежду главните съдружници на Съединени американски щати.

Официални лица от японското държавно управление, отговарящи за киберсигурността, са почнали изследване, което да дефинира дали са нужни спомагателни регулации, които да понижат рисковете от потребление на мрежово съоръжение от китайски компании.

Междувременно и индийското Министерство по телекомуникациите остави Huawei и ZTE отвън листата с сътрудници за 5G тестванията, написа в. Economic Times.

Под натиска на корейското Министерство на науката и ИКТ оператори да си сътрудничат, с цел да реализиран авансово обещаното стартиране на търговски 5G услуги през март 2019 година, трите мобилни телекома оповестиха през юли проектите си да работят взаимно за по едно и също време пускане на 5G мрежи през 2019 г.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР