Сизар Сайък, мъжът, обвинен в изпращането на дузина тръбни бомби

...
Сизар Сайък, мъжът, обвинен в изпращането на дузина тръбни бомби
Коментари Харесай

100 души са били мишени на изпращача на бомби в САЩ

Сизар Сайък, мъжът, упрекнат в изпращането на дузина тръбни бомби на водещи демократи и критици на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, е обмислял евентуалните цели да бъдат повече от 100 души, оповестява NBC.

В листата на Сайък има доста политици, само че също по този начин някои публицисти и водещи на шоу стратегии, оповестиха американски представители пред медията.

При обзор на електронни носители, конфискувани от Сайък, е открито, че той е направил сходно изследване и на хората, на които е изпратил самоделните бомби.

Властите ще посетят хората в листата на мъжа и ще ги предупредят. ФБР има вяра, че е задължено да предизвести всеки, който може да се трансформира в евентуална цел, изключително както не е известно досега какъв брой самоделни взривни устройства са пуснати в пощенската мрежа.

Вчера рано сутринта беше открит нов недоверчив пакет в офис на Си Ен Ен в Атланта. Две бомби бяха изпратени до нюзрума на медията в Ню Йорк, адресирани до две лица, непрекъснати посетители на малкия екран.

В понеделник следобяд 56-годишният се яви за първи път пред съда в Маями.

Бившият стриптизьор, който има дълго престъпно минало, беше задържан във Флорида четири дни след първата изпратена бомба, която бешеадресирана до милиардера Джордж Сорос.

Самоделни взривни устройства получиха някогашният президент на Съединени американски щати Барак Обама, някогашният вицепрезидент Джо Байдън, някогашният държавен секретар Хилари Клинтън, артистът Робърт де Ниро, някогашните шефове на разузнаването Джон Бренън и Джеймс Клапър и други.

Следователите имат вяра, че самоделните бомби са направени благодарение на указания в интернет

Заподозряният изпрати общо 14 бомби.

Срещу Сайък са повдигнати пет федерални обвинявания. Той може да лежи в пандиза до 48 година

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР