Ситуацията в света става все по-малко стабилна, появяват се нови

...
Ситуацията в света става все по-малко стабилна, появяват се нови
Коментари Харесай

Путин обвини Запада за енергийната и продоволствената кризи в света

Ситуацията в света става все по-малко постоянна, появяват се нови огнища на напрежение . Това съобщи съветският президент Владимир Путин в приветствието си към участниците в XI Международна среща на висшите представители по въпросите на сигурността, предава ТАСС.

" Виждаме, че актуалната интернационална обстановка се характеризира с възходяща неустойчивост. В разнообразни райони старите огнища на напрежение се уголемяват и се появяват нови , натрупва се отрицателната тежест на споровете. Народите на доста страни изпитват трагични последствия от превратите проведени извън ", сподели той.

Путин уточни, че това е директно обвързвано с желанието на обособени страни и обединявания " да запазят своето владичество, да наложат свои правила, изцяло игнорирайки суверенитета, националните ползи, традициите на други страни ".

" Всичко това е съпроводено от струпване на боен капацитет, безцеремонна интервенция във вътрешните работи на други страни, както и опити за добиване на едностранни преимущества от енергийната и продоволствената рецесия, предизвикани от редица западни страни ", сподели съветският водач. описал какво се случва.
 Шефът на немското разузнаване: Нищо не заплашва към този момент режима на Путин
Шефът на немското разузнаване: Нищо не заплашва към този момент режима на Путин

Русия може да води дълга война

Според него Русия е уверена, че има действителна опция на подобен деструктивен курс , политика на шантаж и нелегитимни наказания. " Това е укрепването на стабилността в света, поредното създаване на единна неделима система за сигурност, решаването на огромните задания за обезпечаване на икономическо, софтуерно и обществено развиване ", изясни президентът на Руската федерация.

Русия, дружно с други страни, сигурно ще реализира обективен международен ред, а моделът, при който едни страни се развиват за сметка на други, ще остане в предишното , сподели съветският президент.

" Сигурен съм, че дружно ще реализираме образуването на по-справедлив, многополюсен свят , а идеологията на изключителността, както и неоколониалната система, която направи допустимо да се употребяват ресурсите на целия свят, неизбежно ще станат част от предишното ", сподели той.

Путин увери, че Русия е подготвена за най-тясно взаимоотношение с всички заинтригувани страни в противодействието на общите закани и провокации, пред които е изправено човечеството през днешния ден.

" Ние високо ценим обстоятелството, че Русия има доста сътрудници в разнообразни райони и на разнообразни континенти, ние откровено ценим исторически мощните, другарски, същински доверителни връзки с страните от Азия, Африка и Латинска Америка и ще ги укрепваме по всевъзможен метод. ", добави президентът.

Путин също по този начин съобщи, че енергийните и питателните рецесии в света са предизвикани от Запада. Той обърна внимание на обстоятелството, че обособени страни и съюзи се стремят да запазят своето владичество в света, изцяло пренебрегвайки ползите и суверенитета на другите.
 Среща на външните министри на ШОС бори западното въздействие
Среща на външните министри на ШОС бори западното въздействие

Иран и Беларус стават част от евразийския блок
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР