Ситуацията в София по отношение на местния вот е променена.

...
Ситуацията в София по отношение на местния вот е променена.
Коментари Харесай

Битката за София не е предрешена, ГЕРБ мобилизира ядрото

Ситуацията в София във връзка с локалния избор е изменена. Това разяснява пред Нова политологът Христо Панчугов.

„ Почти на никое място борбата не е предрешена. Последните години видяхме ниска изборна интензивност. Изглежда жителите не имат вяра, че локалната политика е нещо, което могат да трансформират. Надявам се това да се промени. Големият въпрос е дали има връзка сред локалните ползи, визията за града и метода, по който хората гласоподават ”, уточни Панчугов.  

Според него в страната има преобладаващо партийни кандидатури. „ Ситуацията в София е изменена, което прави акцията забавна. ГЕРБ би трябвало да активизира ядрото, с цел да припознаят претендента си. Отсрещната страна се сблъсква с ценностен проблем. Там има конфликт за това дали претендентът е част от общността. Това е сериозен недостиг, който би трябвало да се преодолява. Според мен претендентът изостава, което промени обстановката в София ”, добави Христо Панчугов.

Според политолога Елена Дариева локалните избори пораждат най-голям интерес измежду гласоподавателите. „ Важно е какво ще бъде разпределението в общинските препоръки. С интерес ще следим болшинствата, които ще образуват по места ”, сподели още тя.

Дариева добави, че от началото на акцията националните тематики преобладават в обществото. Тя посочи, че гласоподавателите на ГЕРБ би трябвало да припознаят непартийната номинация. „ Трябва да се консолидира поддръжката вътре в партийните ядра и по-късно да се търси външна страна. Битката в София не е предрешена ”, сподели още Дариева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР