„Ситуацията в Каталуния достигна критична точка.“ Това заяви испанският премиер

...
„Ситуацията в Каталуния достигна критична точка.“ Това заяви испанският премиер
Коментари Харесай

Ситуацията с Каталуния достигна критична точка

„ Ситуацията в Каталуния доближи сериозна точка. “ Това съобщи испанският министър председател Мариано Рахой, представен от The Local.

Испанското държавно управление ще разгласи на следващия ден ограниченията, за блокиране на оповестяването на самостоятелност на района. През предишния месец жителите на Каталуния утвърдиха оповестяването на самостоятелност на референдум. Резултатите от вота обаче не се признават от испанското държавно управление.

„ Няма по какъв начин да си затворим очите пред едно нарушение на закона. Ние прилагаме всички благоприятни условия, с цел да избегнем възможна сложна обстановка. Търсим най-хубавия вид “, съобщи Рахой.

Вчера държавното управление на Испания реши да продължи със задействането на член 155 от конституцията, което би довело до директно ръководство на Мадрид в Каталуния.

Каталунският президент Карлес Пучдемон отхвърля да разгласи непосредствено самостоятелност на Каталуния. На този стадий Европейски Съюз разгласи поддръжката си към управляващите в Мадрид.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР