Ситуацията в карловските села Каравелово и Богдан се нормализира и

...
Ситуацията в карловските села Каравелово и Богдан се нормализира и
Коментари Харесай

Държавата е осигурила 20 млн. лева за ремонти в наводнените карловски села

Ситуацията в карловските села Каравелово и Богдан се възстановява и все още е овладяна. Предприети са всики превантивни дейности. Техника продължа да отстранява наносите в речното корито и там където има свиване задачата е да се улесни проходимостта на водата. Това оповестиха на конференция Министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова и кметът на община Карлово Емил Кабаиванов. 

По думите на екоминистъра хората не би трябвало да се тормозят, сега екипи на Басейнова дирекция ще прави мониторинг в региона и ще се подава информация, с цел да може при нужда да се реагира и неотложно. Проблемът който също се следи са наносите по течението на реката отвън селата като ще бъде осъществена взаимна инспекция и с представители на Земеделското министерство.

Регионалният министър изясни, че страната и локалната власт през цялото време работят дружно. До момента са отпуснати от бюджета 20 милиона лв. за възобновяване на инфраструктурата –пътища и ВиК мрежта. Тъй като са на територията на община Карлово локалната власт би трябвало да изготви проектиу с цел да стартира и действителното строителство на пътищата. Кабаиванов добави, че до март ще бъдат направени планове, обявани публични поръчки и на пролет ще стартира действително работа.
През февруари и март ще са подготвени плановете за възобновяване на инфраструктурата в потърпевшите от наводненията карловски села, уточни още министърът на районното развиване Иван Шишков.

Държавата е отделила 8 млн. лева за ремонт на пътища и 12 млн. лева за възобновяване на инфраструктурата, от които 9 млн. лева за нови мостове и уреди и 3 млн. лева за разчистване, уточни Шишков. Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов чака в края на февруари едната група планове за ремонт да са подготвени, а през март – другата. Процедурите за възлагане на строителство може да бъдат облекчени от Народното събрание, а не от служебния кабинет, сподели още Иван Шишков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР