Ситуацията в Израел е толкова тежка, болна и неприятна. Такова

...
Ситуацията в Израел е толкова тежка, болна и неприятна. Такова
Коментари Харесай

Рина Бакалова от Тел Авив: Ситуацията е толкова тежка и болна - такова клане няма сравнение

Ситуацията в Израел е толкоз тежка, болна и неприятна. Такова кръвопролитие, такива убийства, такова знамение – това просто няма съпоставяне, може би само и единствено с 11 септември. Тока сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус "   Рина Бакалова, ръководител на българския културен център в Израел, която живее от 33 години в Израел, само че отбелязва, че сходно нещо не е виждала до в този момент поради огромната офанзива на " Хамас " в Израел.

" Всички се тормозят за децата си, които живеят сега в този смут, и живеят в затворените пространства на бомбоубежищата. Моите внучки не са излизали от два дни от бомбоубежището ", изясни тя.

По думите й сега в Израел няма съпротива, а всички са едно и работят за това, което би трябвало да свършат: " След като мине, живот и здраве, тази война, тогава ще се търсят обясненията за какво се е случило, по какъв начин се е случило и ще се разбере каква е повода. И който има виновност, ще поеме заслуженото. Сега няма мнения. Хората нямат нито сили, нито нерви, нито нищо, с цел да слушат такива, с цел да има опозиционни настроения. Сега въпросът е да свърши тази работа, да се върнат хората, които в случай че са живи към момента, да се направи каквото е допустимо да се върнат отвлечените. Там има бременна жена, бебета и деца под 10 години, с изключение на мъже и дами. Има жена, която е предходна Холокоста ", описа още Рина Бакалова.

Тя обърна внимание на това, че страната Израел се грижи за хората си и непрестанно се усеща поддръжката: " Непрекъснато се приказва за това да си колкото може по-близо до у дома, колкото може по-близо до място, което е предпазено. Има хора, които нямат в къщите, в жилищата си бомбоубежища,  тогава те би трябвало да тичат по стълбите най-малко два етажа по-надолу от етажа, на който живеят. Има от самото начало указания за всеки човек, според от изискванията. Обяснява се непрестанно ", уточни председателят на българския културен център в Израел.

Рина Бакалова благодари на България за интереса и поддръжката в тази сложна и тежка обстановка за Израел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР