Ситуацията в град Бахмут, на източната фронтова линия, става все

...
Ситуацията в град Бахмут, на източната фронтова линия, става все
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Зеленски признава, че ситуацията в Бахмут се влошава

Ситуацията в град Бахмут, на източната фронтова линия, става " все по-трудна ". Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски, съобщи " БИ БИ СИ ".

" Врагът непрестанно унищожава всичко, което може да се употребява за отбрана на нашите позиции ", сподели Зеленски.

Забележките на украинския водач идват в миг, в който министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън по време на визитата си в Киев в понеделник предизвести Китай да не въоръжава Русия.

Някои от най-ожесточените борби, които се водят, откогато Русия нахлу в Украйна доскоро повече от година, се организираха в Бахмут, в украинската Донецка област, част от която е под контрола на Русия, написа " БИ БИ СИ ".

Наскоро напъните на съветските сили за завладяване на индустриалния град се ускориха, като войските му печелят позиции.

Лидерът на Донецка национална република Денис Пушилин сподели, че " на практика всички пътища " към града са " под (руски) огневи надзор ".

Командващият сухопътните сили на Украйна генерал-полковник Александър Сирски съобщи, че обстановката към Бахмут е " извънредно напрегната ".

„ Въпреки забележителните загуби, врагът хвърли в багра най-подготвените щурмови елементи на " Вагнер ", които се пробват да пробият защитата на нашите войски и да обкръжат града “, сподели военачалник Сирски.

Говорейки за обстановката в вечерното си послание, президентът Зеленски съобщи, че отстояването на украинските позиции в Бахмут и гарантирането на защитата му са били мощно компрометирани от възобновеното нахлуване на Русия.

Той беше " признателен на всеки човек, който героично отбранява " региона.

Президентът Зеленски също по този начин прикани за следващ път да бъдат изпратени съвременни бойни самолети, с цел да може „ цялата територия на нашата страна “ да бъде предпазена от „ съветския гнет “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР