Ситуацията след съботно-неделната буря, връхлетяла Североизтока, и в частност Варна,

...
Ситуацията след съботно-неделната буря, връхлетяла Североизтока, и в частност Варна,
Коментари Харесай

Благомир Коцев: Положението във Варна се нормализира

Ситуацията след съботно-неделната стихия, връхлетяла Североизтока, и в частност Варна, към този момент се възстановява. Това стана ясно от думите на кмета на морската столица Благомир Коцев. Днес той в ранни зори даде незабавен брифинг пред медиите, за ситуацията в града. Коцев пристигна пешком до постройката на Общината. Чинно изчака зеления сигнал на светофарната уредба, без значение, че по булеварда пред общинския билдинг нямаше коли.

Времето се резервира студено. Няма обаче спешна обстановка. За това бе решено учениците да се върнат в класните стаи, стана ясно още от думите на Коцев.

Вчера във вилните зони - Траката и Ментешето, е нямало ток. Екипите на енергото са работили. Сега ще науча дали ситуацията е нормализирано, изясни още кметът на Варна.

Ще заостри вниманието на компаниите по отношение на опесъчаването на спирките на Градския превоз.

На Аспаруховия мост се работи по поддръжката на пътната мрежа. Там обстановката е по-специфична, защото той се заледява при по-високи температури на въздуха.

Иначе има замръзнали локви и кметът поучава водачите на коли да карат с нараснало внимание. Апелира и пешеходците да се движат деликатно и да заобикалят евентуално рискови дървета и здания, от които може да паднат клони или керемиди. Разполагаме с дрон и ще създадем оглед на такива места, изясни още кметът Благомир Коцев.

Вчера е получен сигнал за двама бездомни варненци. Предприети са незабавно ограничения по настаняването им в профилирано общежитие, изясни още Благомир Коцев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР