Ситуацията с пожарите край Атина излиза извън контрол, положението е

...
Ситуацията с пожарите край Атина излиза извън контрол, положението е
Коментари Харесай

Масова евакуация в района на бившето кралско имение в Атина заради пожарите

Ситуацията с пожарите край Атина излиза отвън надзор, ситуацията е кошмарно. Горят къщи на север от Атина, наложила се е всеобща евакуация в региона на бившето кралско имение край гръцката столица, оповестяват локалните медии, представени от Dir.bg.

Подхранвани от най-тежката гореща вълна от десетилетия, пожарите се приближиха до летен замък в Татой отвън Атина, употребен в миналото от бившето гръцко кралско семейство, както и до археологически обект в Южна Гърция, който е родното място на античните Олимпийски игри.



" Страната е изправена пред невиждана екологична рецесия с голям брой огромни пожари ", сподели министър председателят Кириакос Мицотакис, който посети Татой, както и Древна Олимпия, където церемониите за запалване на пламъците за летните и зимните олимпийски игри се организират на всеки две години.

Според информацията на локалните медии сега горят гробниците край някогашния замък, а пламъците доближават стотици исторически документи, скъпи картини и други значими артефакти.



Доброволец пожарникар сподели пред SKAI, че пожарът, достигнал Ипократео Политея, е в положение, в което не може да бъде овладян. В региона огънят гори неконтролируемо и се популяризира.

Полицията изтегля хората там, когато се доближават до къщите.

В същото време пожарникарите непрекъснато се борят с пламъците, до момента в който вървят от врата до врата, с цел да предупредят хората да се изтеглят.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР