Ситуацията с пазара на наеми в Берлин е толкова сериозен,

...
Ситуацията с пазара на наеми в Берлин е толкова сериозен,
Коментари Харесай

Да си наемеш палатка на балкон

Ситуацията с пазара на наеми в Берлин е толкоз сериозен, че към този момент се появяват и странни разгласи. Една от тях е за отдаване чартърен на двуместна палатка, ситуирана на балкон от 10 кв.м. Месечният наем е 260 EUR. В следствие се схваща, че наемодателите са две студентки, които са финансово затруднени. Те оферират на бъдещия си наемател комфортно място на балкона.

В обявата младите девойки предизвестяват, че понякога ще употребяват балкона вечерно време за по чашка вино. Предимство на парцела, който се отдава чартърен е, че той се намира безусловно на 1 минута пешком от метростанция.

Обявата, оповестена в немски уебсайт за недвижими парцели, към този момент не е налична. Причината е, че наемодателите са получили огромно количество запитвания.

Дискусионен е въпросът дали сходна публикация би трябвало да се разгласява. Наличието й обаче демонстрира още един път, какъв брой комплицирана е обстановката на пазара на недвижими парцели в немската столица

Изследване демонстрира, че междинният месечен наем на стая в Берлин е 363 EUR, а този на апартамент от 30 кв.м. е 438 EUR. За последните 2 години наемните равнища в Берлин са се нараснали с 10%, а за последните 7 години – с 39%. Високите наемни равнища сътвориха и нова наклонност – от ден на ден наематели напущат немската столица и арендоват жилища в периферията на града.

В редица немски градове, с изключение на столицата, разноските по наем на жилище, също са доста високи. В Мюнхен стая може да се наеме за месец против 616 EUR, а малко жилище – против 785 EUR. В Щутгарт жилище се отдава чартърен приблизително за 485 EUR, а във Франкфурт – за 474 EUR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР