Ситуацията с коронавируса ще бъде тежка поне още три месеца,

...
Ситуацията с коронавируса ще бъде тежка поне още три месеца,
Коментари Харесай

СЗО: Ситуацията с COVID-19 ще бъде тежка поне още три месеца, но краят се вижда

Ситуацията с ковид ще бъде тежка най-малко още три месеца, само че краят се вижда. Това съобщи доктор Дейвид Набаро, специфичен делегат на Световната здравна организация по въпросите на COVID-19.
„ Опасявам се, че прекосяваме през маратон, само че няма по какъв начин да се каже, че сме в края - виждаме края, само че не сме там. И преди да стигнем до него, ще има някои неравности. Не мога да ви кажа какъв брой тежки ще бъдат, само че най-малко мога да ви кажа какво чакам. На първо място, този вирус продължава да се развива – имаме Омикрон, само че ще има и още разновидности. Второ, той в действителност визира целия свят. И до момента в който здравните служби в Западна Европа съвсем се оправят, в доста други елементи на света те са изцяло претрупани. И трето, изцяло ясно е, че няма опция за огромни ограничавания в нито една страна, изключително в бедните страни. Хората просто би трябвало да продължат да работят и по тази причина пред политиците сега има някои доста сложни решения. Това ще бъде мъчно най-малко през идващите три месеца “, съобщи той пред „ Скай Нюз “:
Запитан за догатката, че два или три пъти годишно може да има талази на ковид, той добави: „ Начинът, по който се държи този вирус, откогато го срещнахме за първи път, е, че той се натрупва и по-късно се повишава много трагично, след което още веднъж се намалява и по-късно още веднъж се повишава на всеки три или четири месеца. Трудно е да се употребява държанието в предишното, с цел да се предскаже бъдещето. Животът може да продължи, можем да възстановим стопанската система в доста страни, само че просто би трябвало да имаме в действителност положителни проекти за справяне с вълните “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР