Ситуацията с епидемията от Covid-19 на Балканите и в Централна

...
Ситуацията с епидемията от Covid-19 на Балканите и в Централна
Коментари Харесай

СЗО е особено обезпокоена от разпространението на коронавируса на Балканите

Ситуацията с епидемията от Covid-19 на Балканите и в Централна Европа е изключително обезпокоителна, в миг, когато броят на случаите в Европа нараства за трета поредна седмица, съобщи през днешния ден районната дирекция на Световната здравна организация (СЗО), съобщи Българска телеграфна агенция.

"Ние сме изключително обезпокоени от епидемиологичната обстановка на Балканите, както и в доста други страни от Централна Европа ", уточни Катрин Смолуд, високопоставена представителка на европейския филиал на СЗО в ресора за изключителните обстановки, наблягайки, че броят на умрелите и приетите в болница там в този момент е "сред най-високите в света ".

"Заболеваемостта продължава наклонността на повишаване и се измества на изток. Ние се намираме в трета поредна седмица на нарастване на случаите " в региона, който включва 53 страни, уточни ръководителят на европейския клон на СЗО Ханс Клюге.

"Броят на умиращите от Covid-19 в Европа е по-висок през днешния ден, в сравнение с е бил през същия интервал на предходната година, което отразява повсеместното разпространяване, което има този вирус ", акцентира той.

През последните седем дни над 21 000 души са умряли от Covid-19 в страните от Европа, съгласно СЗО.
Според виновния представител на СЗО изгодите от имунизациите ще се видят, само че към този момент европейците би трябвало да продължат да употребяват защитните средства.

Той сподели, че имунизацията не заменя обществените ограничения и ограниченията за публичното здраве.
Според публични данни, събрани от Агенция Франс Прес, в Европейски Съюз 3,6 % от популацията са получили двете дози от ваксина против Covid-19, а 8,4 % - най-малко една доза.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР