Ситуацията от една страна е хаос, от друга сме на

...
Ситуацията от една страна е хаос, от друга сме на
Коментари Харесай

Радко Влайков:Нека се знае, че МВнР работи по един изключително отговорен начин

Ситуацията от една страна е безпорядък, от друга сме на прага на филантропична рецесия. Решаването на рецесията без договаряне и по-активно присъединяване на интернационалната общественост в филантропичен аспект няма по какъв начин да се случи. Това сподели българският дипломат в Румъния Радко Влайков в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Той увери, че е направена оптималната организация в спешната обстановка. „ Всички български жители са наш приоритет. Всяка информация, която имаме за хора с българско поданство, живеещи в Украйна, се ревизира от Министерство на външните работи ", безапелационен е Влайков.

С румънските управляващи има доста положително съдействие, само че казусът е на украинска територия. Украинците вършат извънредно постепенно инспекции по необясними аргументи. „ Потърсихме информация за какво е по този начин, на което няма отговор. В момента на контролно-пропусквателен пункт Исакча - Орловка имаше българи, които чакат роднините си и не знаят по кое време ще си дойдат. Става въпрос за война и за оцеляване, поради това е този огромен безпорядък ", изясни Влайков.

Той прикани всички в България, които демонстрират изключителна съпричастност към казуса и изключително политици, да не си разрешават да употребяват обстановката, с цел да се търси някаква изгода. „ Нека се знае, че Министерство на външните работи работи по един извънредно виновен метод ", съобщи Влайков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР