Ситуацията около Алексей Навални е изключително вътрешен въпрос на Русия

...
Ситуацията около Алексей Навални е изключително вътрешен въпрос на Русия
Коментари Харесай

Руското посолство с остра реакция: Смъртта на Навални е наш вътрешен въпрос, не се месете

Ситуацията към Алексей Навални е извънредно вътрешен въпрос на Русия и всевъзможни опити за оказване на напън върху управляващите на страната не са нищо повече от интервенция във вътрешните работи. Това написаха във Facebook от посолството на Руската федерация в България във връзка решението на Министерство на външните работи да извика съветския дипломат по отношение на гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални.

На 23 февруари тази година краткотрайно ръководещ Посолството на Русия в България беше поканен на диалог в Министерство на външните работи на България.

По време на срещата българската страна изрази упования по отношение на изясняване на аргументите за гибелта на Алексей Навални, а също по този начин показа някои тенденциозни оценки за политическата обстановка в Русия във формата на към този момент познатите западни клишета. От своя страна подчертахме, че обстановката към Алексей Навални е извънредно вътрешен въпрос на Русия и всевъзможни опити за оказване на напън върху управляващите на страната не са нищо повече от интервенция във вътрешните работи.

Акцентирахме, че преди да се вършат изказвания по този въпрос, е належащо да се изчакат резултатите от следствието, което се прави от способените органи в цялостно сходство със законодателството на Руската Федерация, написаха в обществената мрежа от съветската задача в България.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР