Ситуацията е трудна за всички, не само за футболаИзпълнителният директор

...
Ситуацията е трудна за всички, не само за футболаИзпълнителният директор
Коментари Харесай

Павел Колев: Спирането на първенството би било пагубно за Левски

" Ситуацията е сложна за всички, освен за футбола "
Изпълнителният шеф на ПФК Левски Павел Колев разяснява обстановката в клуба в изявление пред бТВ.

" Ситуацията е сложна за всички, освен за футбола, целият бизнес се пробва да се ориентира в обстановката. При нас ситуацията е неприятно, каквото го оставихме преди Извънредно състояние. Разчитаме единствено на продукти, дарения, защото няма продажба на билети и абонаментни карти в тази обстановка ", стартира Колев.

„ В момента Левски има две сметки, като в тях има общо 450 000 лв.. Повече от половината обаче са в сметката за дарения, а тези средства отиват единствено за месечните вноски към Национална агенция за приходите. Орязахме някои разноски последния месец, само че ни трябват към милион и 200 хиляди на месец. През последната година получавахме повече пари, даже два милиона на месец. Може би 1,6 милиона лв. сме вложили в базата, направихме два терена, направихме ремонт и на първия терен, ремонт на общежитието и на съблекалните ", добави изпълнителният шеф.

За Левски е пагубно да прекратим шампионата още в този момент. В цяла Европа се пробват шампионатите да се доиграят, откакто се отвори място в календара с отлагането на Евро 2020 с една година. Това не значи, че няма да бъде пресечен сезона, в случай че обстановката с пандемията не се усъвършенства. Но дано изчакаме и да забележим по какъв начин ще се развият нещата преди да взимаме такива безапелационни ограничения “, счита Колев.

Той приказва и за положението на финансите в ПФК Левски сега.

" Задълженията на клуба сега са към 15-16 милиона лв., те са двойно понижени от идването ми на " Герена " преди година. Една година не е дълъг интервал, само че тогава бяха 32 милиона лв., сигурно. Тази сума също не е за подценяване, защото е много сериозна. Има 16 или 17 правосъдни каузи против клуба, а една трета са от един сътрудник на играчи, който е работил с клуба през 2017 година. Той желае към 300 - 400 хиляди лв. “, призна Колев.

„ Как виждам бъдещето? Тежка борба за оцеляването на клуба. Не съм склонен с Тодор Батков, че моделът „ Бащица “а не може да се промени в Левски. През последните 45 дни над 1,2 милиона лв. бяха събрани от билети, продукти и дарения, нещо което е казус за роден клуб. При състояние, че се работи по този начин, клубовете с огромна фенска маса могат да избягат от модела „ Бащица ", приключи Павел Колев. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР