Ситуацията е тежка почти в цялата страна, особено в североизточна

...
Ситуацията е тежка почти в цялата страна, особено в североизточна
Коментари Харесай

Денков: В над 1000 населени места няма подаване на ток

Ситуацията е тежка съвсем в цялата страна, изключително в североизточна България. В резултатът от мокрия сняг в над 1000 обитаеми места няма подаване на ток. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков. Министър-председателят свика изключително заседание в Министерския съвет по отношение на тежката зимна конюнктура в страната и бедственото състояние в няколко области, написа.

От думите му стана ясно, че е оповестено бедствено състояние в Силистра, Разград и Шумен.

" Разбирам желанието на всички хора нещата да се решат бързо, само че това значи наличните екипи да имат задоволително време, с цел да отстранят всички стотици повреди по електрозахранването ", добави той.

Над 100 индивида са били освободени от снежни клопки с помощта на другите институции.

“Продължават да се разлистват пътищата, само че в някой области е по-трудно. В Шумен, Силистра, Разград ще продължи да бъде тежко в идващите часове ”, добави Денков.

Той подсети, че преди два дни специалистите от Национален институт по метеорология и хидрология са предизвестили, че следва утежняване на времето и композиция от тежък, влажен сняг и ветрове.

На въпрос за какво жители стоят на студено и мрачно освен в София, само че и в цялата страна, Денков уточни: “Екипите не могат по едно и също време да отстранен всички повреди. Трябва време, с цел да се отреагира на повредите. В момента събираме информация от цялата страна. Ток няма, тъй като са скъсани жиците ”, сподели той.

“Не знам по какъв начин си показва Пеевски ролята на премиера. Призовавам го да излезе със снегорини и лопати и да почисти снега ”, разясни той и акцентира, че работата на институциите е да обезпечи координацията на целия развой.

Денков посочи, че водят диалози с регионалните шефове и най-големият им проблем е “това, че не е спрял снега и вятъра и от това не могат да работят спешните екипи ”.

Припомняме, че министър председателят акад. Николай Денков свика изключително заседание в Министерския съвет през днешния ден по отношение на тежката зимна конюнктура в страната и бедственото състояние в няколко области, оповестиха от държавната пресслужба.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР