Системата бонус-малус е една много неравноправна система, която удря по

...
Системата бонус-малус е една много неравноправна система, която удря по
Коментари Харесай

Йонко Иванов: Ако бонус-малус тръгне, очаквайте учебните автомобили на улицата

Системата " бонус-малус " е една доста неравноправна система, която удря по джоба на добросъвестните хора. Досега ние се дистанцирахме от митингите, които се вършат, само че в случай че тази система продължава да върви - 4 хиляди образователни автомобила ги очаквайте на улицата. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия Йонко Иванов от Съюз на преподавателите по авто-мото подготовка. Илия Тодоров от Асоциация на потърпевшите при произшествия добави, че в този си тип системата е неприложима, не е обективна и не би съдействала за пътната сигурност. По думите му по-малкото зло ще бъде тя да се преработи изначало.

Няма образователен автомобил, който да е предизвикал ПТП. Въпреки това ние плащаме 25% по-висока застраховка " Гражданска отговорност ". На базата на формулата " бонус-малус " отиват 240 млн. в джоба на застрахователите, а не във Фонд пътна сигурност. Това е една доста неравноправна система, която удря по джоба на добросъвестните хора, освен по джоба - по имиджа на тези които 20-30 години са карали без нарушавания, съобщи Йонко Иванов.

Според Илия Тодоров от Асоциация на потърпевшите при произшествия по-малкото зло ще е да се преправи системата, в сравнение с да се вкарва в този тип.
Илия Тодоров: Вярвам, че няма да тръгне до няколко месеца и това би било хубавото нещо.Тъй като в този си тип в действителност тя е неприложима, не би съдействала за пътната сигурност и несъмнено няма смисъл, не е обективна и няма смисъл от подобен вид " бонус-малус ", както се оферираше. Дори да се наложи да се поправи напълно отначало, да има нов съветник, да се стартира изначало и да коства пари, това е съгласно мен по-малкото зло, защото фактически, в случай че се промени метода на регистрация на колите, стане допустимо да е персонална отговорността и надлежно застраховката и оттова бонусите и малусите - фактически всичко ще би трябвало стартира изначало. Йонко Иванов: Колегата се безусловно прав, тъй като сега се приготвят три нови закона за придвижване по пътищата. Въпреки че те се приготвят от две години и половина и тази система се направи на безусловно мрачно без да бъде включена в системата за новите закони.
Иванов съобщи, че пътна сигурност и застрахователната активност са две разнообразни неща.
Йонко Иванов: Застраховките са за този, които има вреда, другият да я покрие. А това, което е по закон и му се реже главата на индивида, който не съблюдава. Парите влизат във Фонд пътна сигурност и се връщат на пътя като уреди, камери или други позитивни неща, които да повлияят на броя на жертвите.
Ако " бонус-малус тръгне, Иванов предизвести: " Ако тази система продължава да върви - до момента ние се дистанцирахме от митингите, които се вършат, само че 4 000 образователни автомобила ги очаквайте на улицата ".

Вижте целия диалог във видеото

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР