Сирийският президент Башар Ал Асад заяви, че Доналд Тръмп е

...
Сирийският президент Башар Ал Асад заяви, че Доналд Тръмп е
Коментари Харесай

Асад: Тръмп е най-добрият президент на САЩ

Сирийският президент Башар Ал Асад съобщи, че Доналд Тръмп е " най-хубавият президент на Съединени американски щати ", оповестяват израеслките медии.



В изявление, излъчено по сирийската телевизия Асад изясни: " Той не е добър президент поради политиката си, а тъй като е най-прозрачният . Различни американски президенти направиха политически неточности и закононарушения и получиха Нобелова премия за това. "

" Тръмп споделя: желаеме нефт, желаеме да се отървем от избран човек , желаеме да предоставим услуга в подмяна на пари и това е истината. Това е политиката на Съединени американски щати. Какво е по-добре от бистрота на врага ", добавя той.

Асад разиска и американската интервенция , довела до елиминирането на водача на " Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади, като сподели: " Нямахме нищо общо с елиминацията. Няма връзка сред нас и американските чиновници. Освен това ние не можем да кажем дали той в действителност е отстранен или не. "

" Що се отнася до премахването на Ал Багдади, политиката на Съединени американски щати не се разграничава от нормалното в Холивуд - всичко се основава на въображението ", съобщи Асад.

По отношение на боевете в Северна Сирия , сирийският президент съобщи, че крайната му цел е да си върне всички следени от кюрдите региони в североизточна Сирия след неочакваното евакуиране от Съединени американски щати, само че добави, че това ще се случва последователно .

Споразумението за преустановяване на огъня сред Турция и Русия , ориентирано към изтласкване на кюрдските милиции на дълбочина 30 километра от турската граница, е с тъпка, която ще помогне на Дамаск да реализира задачата си , изяснява Асад и добавя, че " тези области ще се върнат в нашия надзор ".
 От ДАЕШ до петрола в Сирия: Пет огромни неистини на Тръмп за политиката му в Сирия
От ДАЕШ до петрола в Сирия: Пет огромни неистини на Тръмп за политиката му в Сирия

Тръмп направи няколко неточни или подвеждащи изказвания

Припомняме, сили на Съединени американски щати в бронирани транспортни средства са провели патрул на границата сред Сирия и Турция , първото сходно упражнение след решението на Съединени американски щати да се отдръпна от Североизточна Сирия.

Във вторник, американските военни започнаха да укрепват позициите си към петролни полета в Източна Сирия , а Вашингтон разгласи, че новото дислоциране на сили е част от продължаващата задача против тероризма .

На 27 октомври, предлагането на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в неделя, че Exxon Mobil или друга нефтена компания в Съединени американски щати да работят със сирийски нефтени залежи, бяха подложени на критика от правни и енергийни специалисти .

В събота, колона американски военни се върна в сирийската провинция Хасеке в североизточната част на страната от Ирак . Около 90% от сирийския рандеман на петрол е концентриран на източния бряг на река Ефрат .

Същият ден, формалният представител на съветското министерство на защитата Игор Конашенков разгласи, че Съединени американски щати правят контрабанда на сирийски нефт в други страни .

На 24 октомври, Тръмп за следващ път изясни, че Съединени американски щати ще защитят петрола в североизточна Сирия от ДАЕШ.

На 22 октомври, Тръмп заяви, че огромна компания от Съединени американски щати, че създава нефта на кюрдите , а някоко дни преди този момент, той изясни " Съединени американски щати опазиха петрола , а бойците на ДАЕШ са двойно обезпечени от кюрдите и Турция. "

Междувременно, военният министър Марк Еспър също изясни , че Съединени американски щати разискват проект, който би оставил друга дребна мощ в източна Сирия, наоколо до нефтени уреди , които са под контрола на Съюз на демократичните сили.
 Тръмп: Компания от Съединени американски щати ще създава нефта на кюрдите
Тръмп: Компания от Съединени американски щати ще създава нефта на кюрдите

Нова визия за кюрдите и Сирия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР