Сирийска ракета земя-въздух се взриви в Южен Израел, съобщи израелската

...
Сирийска ракета земя-въздух се взриви в Южен Израел, съобщи израелската
Коментари Харесай

Израел и Сирия си размениха ракетни удари

Сирийска ракета земя-въздух се взриви в Южен Израел, заяви израелската войска. Случаят задейства сирените за въздушна паника в зона покрай нуклеарния реактор Димона, съобщи Ройтерс.

Засега няма данни за жертви и опустошения в Израел. Армията съобщи, че в отговор на ракетния пуск е атакувала няколко ракетни батареи в Сирия, в това число тази, която е изстреляла ракетата, блъснала Южен Израел.

Сирийската държавна информационна организация заяви, че сирийската противовъздушна защита е прехвана израелско нахлуване, чиято цел са били зони в предградията на Дамаск. Според информацията са потърпевши четирима сирийски военни, съобщи ТАСС.

" Противовъздушната защита прехвана ракетите и смъкна по-голямата част от тях ", уточни сирийската организация, представена от Ройтерс. Израелското Армейско радио заяви, че сирийска ракета е била изстреляна по израелски аероплан при по-ранен удар, подминала е задачата си и е достигнала региона на Димона.

Репортер на Ройтерс на към 90 км северно от Димона чул тон от детонация минути преди армията да заяви в Туитър, че в района са се задействали сирени.

Заблудената сирийска ракета е била SA-5, една от няколко, изстреляни по самолетите на израелските военновъздушни сили, заяви представител на израелската войска. " Тя не е блъснала реактора ", добави той.

Израелските медии от седмици оповестяват, че противовъздушната защита към реактора Димона и пристанището на Червено море Ейлат се укрепва в очакване на допустима офанзива с ракета с огромен обхват или с дрон от страна на подкрепяни от Иран сили - може би чак от Йемен.

Напрежението сред Израел и Иран е високо поради нуклеарната стратегия на Техеран и внезапно нарастване в последно време на саботьорски набези, за някои от които двете страни се упрекнаха взаимно.

В ранните часове на днешния ден ръководената от Саудитска Арабия коалиция против йеменските хуси прехвана нахлуване с дрон, осъществено от подкрепяното от Иран придвижване против южния саудитски град Хамис Мушаит, оповестиха държавните медии в кралството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР