Сирия обвини Израел в извършването на държавен тероризъм, след като

...
Сирия обвини Израел в извършването на държавен тероризъм, след като
Коментари Харесай

Сирия дамгоса ударите на Израел като държавен тероризъм

Сирия упрекна Израел в осъществяването на " държавен тероризъм ", откакто през вчерашния ден беше обявено за израелски въздушни удари, при които починаха 15 души, в това число цивилни.

" Израелските управляващи ускоряват практикуването на държавен тероризъм ", се акцентира в изказване на сирийското външно министерство, представено от държавната новинарска организация САНА.

" Последната отвратителна израелска експанзия попада в границите на продължаващите опити на Израел да удължи рецесията в Сирия ", се добавя в изказването.
 16 цивилни убити при нахлуване на Израел в Сирия
16 цивилни убити при нахлуване на Израел в Сирия

Ударил е позиции на Иран и " Хизбула "

Израелските въздушни удари край Дамаск и в провинция Хомс късно в неделя убиха деветима проправителствени бойци и шестима цивилни, в това число три деца , прецизираха от Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида, чието седалище е във Англия.

Засега не е ясно дали цивилните са починали при въздушните удари или в следствията от тях, прибавиха от центъра.

Говорител на израелските военни отхвърли да разяснява тематиката.

Министерството на външните работи на Сирия подаде тъжба до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на израелската офанзива, настоявайки за вдишване на отговорност, прецизира САНА.

В жалбата се акцентира, че " рисковите и враждебни " дейности на Израел не биха били вероятни без поддръжката на неговия съдружник Съединени американски щати , които го пазят в Съвета за сигурност.

Ударите поразиха няколко ирански позиции покрай столицата Дамаск, а също по този начин удариха проучвателен център и военно летище западно от град Хомс, където са ситуирани " Хизбула " и иранци, показаха още от Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида.

Един от убитите проправителствени бойци е сириец, до момента в който останалите са от други националности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР