Синя България е в екстаз! Кошмарът на Левски свърши! След

...
Синя България е в екстаз! Кошмарът на Левски свърши! След
Коментари Харесай

Левски се завърна! Левски е с Купата след бой пред 40 000 над ЦСКА - София

Синя България е в възторг! Кошмарът на Левски свърши! След дълго 13-годишно очакване “сините” още веднъж завоюваха трофей. Отборът на Левски е тазгодишният притежател на Sesame Купа на България.

Тимът на Станимир Стоилов надделя с 1:0 ЦСКА-София във финала пред към 40 000 фенове на стадион “Васил Левски” и прекъсна най-дългата си серия без продобиване на отличие в своята 108-годишна история. Единственото попадение бе дело на Илиян Стефанов в 57-ата минута, съобщи Sportal.bg.

Алън Пардю заложи на Густаво Бусато на вратата, а в отбрана започнаха Иван Турицов, Томас Лам, Мено Кох и Брадли Мазику. Карло Мухар, и Жеферсон са опорнитее халфове, до момента в който Георги Йомов, Тибо Вион и Греъм Кери работят да Жорди Кайседо.

Станимир Стоилов започва с младия Пламен Андреев под рамката. Сонко Сундберг, Килиан Ван дер Каап и Хосе Кордоба за тримата бранители. Драган Михайлович, Филип Кръстев, Георги Миланов, Цунами и Илиян Стефанов са халфовете, до момента в който Уелтон и Билал Бари са в предени позиции.

Какъв беше пътят на противниците до финала? ЦСКА - София отстрани поредно Хебър (Пазарджик), Арда (Кърджали) и Локомотив (Пловдив), с цел да дойдат полуфиналните конфликти със Славия. Комфортният триумф с 2:0 в “Овча купел” беше последван от трагичен реванш на “Българска армия”. “Белите” небрежно заличиха пасива си и крайният победител трябваше да бъде избран след осъществяване на дузпи. При тях в воин за ЦСКА - София се трансформира вратарят Димитър Евтимов.

Левски отстрани поредно втородивизионните Марек, Септември (Симитли) и Септември (София). Истинският тест за тима беше на полуфиналите, където чакаше Лудогорец. И в двата мача “сините” преобладаваха и справедливо стигнаха до последния мач и опцията да сложат завършек на мъчителната серия от 13 години без трофей.

Финалът по традиция стартира с осъществяване на химна на България.

Кордоба насочи първия удар в мача и той стана факт в 9-ата минута, само че бе от прекомерно далечна отдалеченост и излезе в навън. Две минути по-късно Кайседо извърши огромна нелепост, когато удари в лицето Ван дер Каап, само че извади шанс, че съдията не му сподели никакъв картон, макар че по-строг рефер можеше и да го изгони.

Първата действителна заплаха пристигна в 20-ата минута, когато Стефанов се измъкна от "червената " защита след безредие в наказателното поле, само че не уцели добре топката останал очи в очи с Бусато.

ЦСКА - София отговор с отдалечен удар от фал на Кери в 24-ата минута, който излезе над напречната греда. Три минути по-късно Йомов центрира отляво към Вион, който стреля от воле, само че в навън.

В 37-ата минута Бари пропусна отлична опция. Таранът на "сините " не се възползва от неточност на защитник в алено, който му заложи топката на седем метра пред голлинията, не стреля незабавно, а се опита да я побутне един път и в последна сметка бе блокиран.

В 43-ата минута Сундберг бе изтърван от бранителите на съперника при центриране от корнер и шутира, а Бусато улови. Малко преди този момент и пред Цунами се откри добра опция да осъществя след центриране отдясно, само че не реши добре крачките си и не уцели топката.

Левски продължи да е по-активен и при започване на втората част, което даде резултат в 57-ата минута. Тогава "сините " се възползваха от неточност на Юга, комбинираха пред наказателното поле на "червените ", Кръстев подаде на Стефанов, който стреля от 19 метра и след рикошет в крайници на Кох топката влетя в мрежата на Бусато.

В 83-ата минута Цунами изстреля страхотна бомба с десния крайник от 25 метра, само че Бусато мазета в корнер. Само 120 секунди по-късно Левски като по знамение не вкара втори гол. Уелтън откри Миланов, който центрира превъзходно по земя към Михайлович. Защитникът на "сините " обаче направи голям пропуск, откакто от 5 метра фронтално против Бусато шутира в тялото на вратаря.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР