Синоптикът на bTV проф. Георги Рачев беше принуден да дава

...
Синоптикът на bTV проф. Георги Рачев беше принуден да дава
Коментари Харесай

Зрителите искат от проф. Рачев да дава прогноза и за времето в Гърция

Синоптикът на bTV проф. Георги Рачев беше заставен да дава прогноза за времето по морето в две страни - България и Гърция. Това стана по гледище на фенове, които явно са предпочели южната ни съседка за морската си отмора. Специалистът предвижда високи температури на Халкидики, в порядъка на 29-30 градуса.

Горещо е в политиката, горещо ще е и времето, разяснява проф. Рачев. Той акцентира, че захлаждането от последната седмица завършва, а с него и преваляванията. Според него е допустимо тук-там да има градушки, само че не е ясно до каква степен ще са рискови.



Специалистът съобщи, че нормалните за сезона следобедни дъждове ще продължат до края на месеца. “В курорта Албена може да паднат по някоя капка дъжд в неделя и понеделник ”, разяснява професора. Той акцентира, че американския и европейския модел за развиването на времето към този момент се приближават един до различен, като подсигуряват хубаво време до края на юни и при започване на юли.

Оптимистичната прогноза за хубаво лятно време накара водещият на утринния блок Златимир Йочев да предложения проф. Рачев да се снимат с картата, с цел да запазят момента, в който лятото е пристигнало в действителност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР