Синоптичката на БТВ Станислава Цалова алармира, че ни очаква опасно

...
Синоптичката на БТВ Станислава Цалова алармира, че ни очаква опасно
Коментари Харесай

Стаси Цалова предупреди почти цяла България за силни бури и валежи

Синоптичката на БТВ Станислава Цалова сигнализира, че ни чака рисково време.

" Предстоят ни мощни стихии и превалявания, изключително на следващия ден през втората половина на денонощието. Предупреждения има за по-голяма част от България, без североизточните региони, за гръмотевични стихии и превалявания. Възможни са и градушки. През идващите 48 часа ще се развиват купести и купесто-дъждовни облаци.

Утре сутринта температурите ще бъдат сред 9 и 14 градуса.  През деня ще бъде по-хладно от през днешния ден. Максималните стойности ще бъдат сред 20 и 25 градуса.

През идващото денонощие на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Особено интензивни ще бъдат те на следващия ден в часовете към и след обяд в Западна и Централна България. Ще има условия и за градушки. Вятърът ще бъде от изток-североизток и с него ще нахлува по-студен въздух.

В планините бурите са изключително мощни. През идващото денонощие и там ще се развиват купести и купесто-дъждовни облаци. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд. По най-високите елементи на Рила и Пирин - от сняг. На доста места в планината ще има гръмотевични стихии и условия за градушки. Специално внимание към Централна Стара планина - там се чака да вали и да гърми най-силно. При стихия и вятърът ще се усилва.

И в четвъртък към момента ще има доста места с превалявания, в югозападните региони към момента с гръмотевици. Температурите ще продължат да се намаляват. В петък местата с валежи още ще намалеят. В събота времето наподобява ще бъде още веднъж прелестно, с най-вече слънчеви часове. Сутрин ще е хладно, само че следобяд ще се затопли. В неделя още веднъж ще има условия за превалявания и гръмотевици ", сподели тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР