Синдиците на КТБ обявиха, че бивши директори във фалиралата КТБ

...
Синдиците на КТБ обявиха, че бивши директори във фалиралата КТБ
Коментари Харесай

Бивши директори в КТБ се укривали от съда, обявиха синдиците на банката

Синдиците на КТБ оповестиха, че някогашни шефове във банкрутиралата КТБ не могат да бъдат открити от съда и призовани. Това се споделя в тяхно писмо. С него те дават отговор на общественото писмо на въпросните шефове, които желаеха поддръжка от омбудсмана Мая Манолова, тъй като законодателството ги обрича на липса на отбрана. За недоволството им четете тук.

Синдиците изясняват, че против някогашните админи на банката са предявени 112 желае с общ веществен интерес от 2.4 милиарда лева

" Коректността изисква да отбележим, че от предявяването през април 2017 година на исковете против някогашните админи на КТБ АД – създатели на писмото, до момента Софийски градски съд прави многократни опити да призове въпросните лица, само че те не могат да бъдат открити на публично записаните или посочените от тях непрекъснати или сегашни адреси по местоживеене ", изясняват синдиците.

Това била и повода да не могат да им бъдат връчени документите, приложени по делата, с което се затруднява правосъдният развой. Това постанова назначение на особени представители, за което предявилият исковете – КТБ, е длъжна да заплати високи адвокатски хонорари, изясняват синдиците.

Според тях укриването на въпросните админи цели точно това – да бъде принудена банката да заплати от масата на несъстоятелността тези хонорари.

" В тази връзка държанието на лицата – някогашни админи, не кореспондира по никакъв метод с отправения от тях зов в писмото за " ефикасна правосъдна отбрана, достъп до съд и обективен развой ", допълват синдиците.

Обясняват, че против " въпросните лица " – създатели на писмото, са заведени искове за нанесени имуществени вреди, с които е ощетена КТБ и които в този момент са част от масата на несъстоятелността й.

Затова и не било правилно те да приказват за плячкосване от страна на вложителите и останалите кредитори на масата на несъстоятелността, в случай че самите те носят голяма виновност за нанесените имуществени вреди на вложителите на КТБ.

Именно тази им виновност ще се опитаме да потвърдим в съда посредством предявените против тях искове. Целта е със цената на предявените имуществени искания по отношение на тях да бъде увеличена масата на несъстоятелността на КТБ, пишат синдиците.

Освен това, когато се появели в съда, щели да се срещнат за какво толкоз каузи са заведени против тях и какви са доказателствата за изказванията на синдиците.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Фалитът на КТБ (901)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР