Синдикатите във ВМЗ-Сопот настояват договорено с предишния мениджърски екип на

...
Синдикатите във ВМЗ-Сопот настояват договорено с предишния мениджърски екип на
Коментари Харесай

Работниците във ВМЗ-Сопот искат Нинова да гарантира увеличението на заплатите им


Синдикатите във ВМЗ-Сопот упорстват контрактувано с предходния мениджърски екип на предприятието нарастване на заплатите от 1 юни да бъде обезпечено от министър Корнелия Нинова. Работниците и чиновниците, над 3500 индивида, са обезпокоени за бъдещето на сдружението, за работните места и заплатите си, се показва в писмо до медиите

Вчера синдикалните организации настояха за незабавна среща на територията на ВМЗ-Сопот с министър Нинова във връзка промяната на мениджърския екип на сдружението, която все още не се е състояла.

В писмото до медиите синдикатите показват, че от 1 юни съгласно реализирано съглашение би трябвало самостоятелният щат на всеки един служащ, експерт и чиновник да се увеличи с 200 лв. и настрана още толкоз да се получават месечно под формата на ваучер за храна. Тези договорености е трябвало да се включат в Колективния трудов контракт. Синдикатите упорстват министър Нинова и управлението на завода да подсигуряват пред колектива, че настояванията ще се изпълнят.

На 3 юни вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова разгласи, че поради влошено финансово положение, отвод да се заплати държавен дял и ликвидация на имущество зад тила на принципала, управлението на „ Държавна консолидационна компания “ (ДКК) е взело решение за промяна на борда на ВМЗ-Сопот.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР